Cloudflare DNS açıkken bir şey indirmeye başlayınca internet kopuyor

bekolacim

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Ti 16 GB VRAM.
CPU: AMD Ryzen 7500F.
RAM: DDR5 32 GB RAM.
Anakart: MSI Pro A620M-B
Benim internetim TurkNet 1000 Mbps 5GHz ve sanırsam IPv6 olması lazım çünkü IPv6 testinde 10/10 çıkıyor. DNS değiştirme yerinde IPv4 değiştirince Discord'a giremiyorum, IPv6 değiştirince Discord'a girebiliyorum. Neyse, ben IPv4 DNS otomatik bırakıp IPv6'yı Cloudflare DNS olarak kullanıyorum, sıkıntı yok, giriliyor falan ama Steam'den, Epic'ten, Xbox'dan falan bir yerden bir şey indirmeye başlayınca gittikçe indirme hızı düşüyor ve kablolar kadar iniyor, en sonunda internet bağlantısı direkt kopuyor. İnternetten çıkıp tekrar bağlanınca düzeliyor, sonra yine oluyor. Masaüstü kullanıcısıyım ama Wi-Fi adaptörü ile kullanıyorum ve adaptörden dolayı 1000 Mbps almıyorum, 300 Mbps gibi alıyorum. Laptopta 850 Mbps gördüğüm olmuştu. Neyse, asıl sıkıntım bu DNS yüzünden mi emin değilim ama DNS'in hıza etkisi olmaması gerekiyordu. Adaptörümden dolayı olabilir mi? Benim adaptörüm şu:

https://www.amazon.com.tr/Tp-Link-T2U-TP-Link-Kazançlı-Wireless/dp/B07P681N66?th=1

Son düzenleyen: Moderatör:
IPv6 yanında IPv4'ü de Cloudflare yaptın mı? Yoksa yalnızca IPv4'mü kullandın, bir de DoH özelliğini de kullan.

IPv6 yanında IPv4'ü de Cloudflare yaptın mı? Yoksa yalnızca IPv4'mü kullandın, bir de DoH özelliğini de kullan.
Yaptım ikisinide zaten ben baya süre sadece IPv6 kullandım IPv4 kullanmadım hiç işlevsizdi birde doh ney

Yaptım ikisini de zaten ben bayağı süre sadece IPv6 kullandım IPv4 kullanmadım hiç işlevsizdi bir de DoH ne

"DNS over HTTPS" DNS ile senin attığın istekleri az da olsa şifreliyor.
Windows 11'de IPv4 için şöyle bir örnek:

1754764187270.png

Bence herbirini doldurup otomatik şablon olacak şekilde etkinleştir.

"DNS over HTTPS" DNS ile senin attığın istekleri az da olsa şifreliyor.
Windows 11'de IPv4 için şöyle bir örnek:

Eki Görüntüle 2552778

Bence herbirini doldurup otomatik şablon olacak şekilde etkinleştir.

Şu an öyle yaptım IPv4 ve IPv6 için HTTPS de açtım ama bir yerde sanki modemi full reset atınca düzeliyormuş diye duydum onu da deneyeceğim.

Bir de adaptörümü yükseltmeyi düşünüyorum daha fazla Mbps almak için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı