Rehber Cloudflare ile DNS Over HTTPS ve DNS filtreleme - özelleştirme

Sosyal de gördüğüm en faydalı rehberlerden biri oldu, teşekkürler.
Pi-Hole ile çok daha muhteşem şeyler yapılabiliyor, hem de modemdeki tüm cihazlarda. Şunları da incelemeni öneririm:

Bilgisayarda ve telefonda AdGuard uygulamasını kullanıyorum. Evde interneti kullanan tek kişi ben olduğum için Pi-Hole tarzı uygulamalara gerek duymuyorum. Ayrıca Cloudflare ile oluşturduğum DNS adresini AdGuard uygulamasına ekledim ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
@Dümdüz hocam iletişime geçme şansımız var mı?

Son düzenleme:
Aslında Cloudflare for Teams'e katılmadan da DNS over HTTPS sağlanabiliyor, ama tabii özelleştirmeler yapamıyorsunuz, genel hostnameler. Pratik çözüm arayanlar bunları da kullanabilir.

[CODE title="Cloudflare DoH" highlight="2, 5, 8"]
Standard
https://cloudflare-dns.com/dns-query

+Malware+Phishing
https://security.cloudflare-dns.com/dns-query

+Adult Content
https://family.cloudflare-dns.com/dns-query[/CODE]

//Ayrıca DNS over TLS adreslerini de paylaşayım.

[CODE title="Cloudflare DoT" highlight="2, 4, 7, 10"]
Standard
one.one.one.one
veya;
1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com

+Security
security.cloudflare-dns.com

+Family
family.cloudflare-dns.com[/CODE]

Cloudflare'ın kendi sunduğu WARP protokolü de mevcut. Tabii o ayrıca kurulum gerektiriyor.

@397444 Hocam onları nerede kullanıyoruz?

@397444 Hocam onları nerede kullanıyoruz?
Her yerde

Ama genelde; DoH tarayıcılarda, DoT Android telefonlar için Private DNS kısmında, WARP ise gerek telefon gerekse de bilgisayarda uygulama olarak kullanılıyor. Hepsi de hemen hemen aynı işi görüyor.

Her yerde

Ama genelde; DoH tarayıcılarda, dot Android telefonlar için private DNS kısmında, warp ise gerek telefon gerekse de bilgisayarda uygulama olarak kullanılıyor. Hepsi de hemen hemen aynı işi görüyor.

Hocam ben Cloudflare Teams üzerinden rehberdeki gibi DNS aldım, AdGuard programında DoH protokolü ile kullanıyorum fakat şöyle bir sorun var, sadece özelleştirmeler devre dışı kalıyor yani ayarladığım işlevleri (kara liste, url blok vb.) yapmıyor ve ayrıca Cloudflare Teams üzerinden log göstermiyor, onun dışında Cloudflare sitesinden kontrol ettiğimde 1.1.1.1 ve DoH olarak gözüküyor çalışmaması için bir sebep bulamadım. Bu yüzden NextDNS'ye geçtim artı olarak reklamları, malware siteleri, pishing, vb. birçok özelleştirme seçeneği var ve aylık 300.000 DNS sorgusu ücretsiz ve isterseniz abonelik yıllık 130 TL.

Hocam ben Cloudflare Teams üzerinden rehberdeki gibi DNS aldım, AdGuard programında DoH protokolü ile kullanıyorum fakat şöyle bir sorun var...
Sorununuzun sebebi DoH olarak Cloudflare'i değil, AdGuard'ı kullanmanız. Bu yüzden özelleştirmeleriniz uygulanmıyor.

Bu yüzden NextDNS'ye geçtim
NextDNS'in çalışma şekli diğerlerinden farklı. Sisteme ek bir sürücü yüklüyor dikkat ettiyseniz, OpenVPN protokolünü kullanan. Proxy olduğunu sanıyorum(?)

aylık 300.000 DNS sorgusu ücretsiz
Router'ınız sürekli istek gönderiyorsa o 300.000 sorgu hakkı 1 ayda çabucak doluyordur muhtemelen. Her cihaza ayrıca kurulum gerektirmesi biraz zahmetli, ortak ağlarda ağa bağlanan cihazlara (özelleştirilmiş şekliyle) atama amaçlı kullanılamaz. Daha çok kişisel ve aile için uygun gibi. Sınırlı olduğundan ve DNS için para ödemeyi gereksiz bulduğum için kullanmıyorum

Benim özelleştirmelerim de çalışmıyor. Mesela bir siteyi engelle diyorum ancak hâlâ girebiliyorum. Adguard kullanmıyorum.

Benim özelleştirmelerim de çalışmıyor. Mesela bir siteyi engelle diyorum ancak hâlâ girebiliyorum. Adguard kullanmıyorum.
Yüksek ihtimal özelleştirme seçeneklerini yanlış ayarlıyorsunuz. Adguard ya da Pi-Hole kullandığınızda istekler ilk önce Adguard filtresinden geçer, eğer zaten Adguard engellemişse, bu istek Cloudflare'e ulaşmaz bile. Websitelerini engellemek için filtrelemelerde "domain" seçtiğinizden emin olun, ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…