CloudFlare paylaşımlı IP adreslerinin SEO'ya etkisi

JimMoriarty

Megapat
Daha fazla  
Sahip olduğum web sitem bu aralar saldırı aldığından dolayı CloudFlare'ye geçme işlemi yapmış bulunmaktayım. CloudFlare'ye geçiş sonrası söz konusu saldırıları büyük ölçüde engelledim, bu oldukça güzel bir şey. Fakat CloudFlare ile ilgili sormak istediğim bir soru var.

Bildiğiniz üzere CloudFlare geçiş sonrası kendi sitemde kullandığım SLL sertifikası CloudFlare olarak değişti, bunda bir sorun yok. Ek olarak sitemizin IP adresi de CloudFlare üzerinden paylaşımlı bir IP adresine geçti. Verilen IP A Class olduğu için bu da güzel bir gelişme fakat işin kötü kısmı şurada. Şu an sitemin olduğu paylaşımlı IP adresi üzerinde yer alan diğer siteleri incelediğimde 2-3 tane +18 site gördüm. Bu siteler ile benim sitemin aynı IP üzerinde yer alması SEO açısından herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Bu sorunun cevabını oldukça merak ediyorum. Technopat'ın da CloudFlare kullandığını bildiğimden bu konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cloudflare kullanmasaniz da ayni IP adresi altinda siteler vardir eger Shared Hosting kullaniyorsaniz ki genelde shared hosting kullanilir. Söyle düsünün sizin ve sizin gibi onlarca sitenin veri tabanlari ve bilgileri bir makinede tutulur ve o makinenin tek IP adresi vardir (Makine: Server)
Eger VPS falan kullaniyorsanuz ayru tabii yani kisisel ve hizli oluyor sonucta ve tek IP aliyorsunuz.

SEO acisindan hicbir sorun teskil etmez özellikle Google'in son güncellemesi ile daha bir iyi oldu artik Google sadece icerige bakiyor
Youtube algoritmasini batirdi ama SEO algoritmasi cok iyi oldu yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…