Cloudflare WARP hakkında düşünceleriniz nedir?

yunusebaran

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
Meslek
3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Uzun yıllar mullvad VPN kullandım ve bu süreçte Mullvad'ın, VPN'ler arasında en iyisi olduğuna ikna oldum. Ancak, aylık 5 euro ücreti nedeniyle artık Mullvad'ı kullanmıyorum. Bunun yerine, aylık sadece 10 TL gibi uygun bir ücretle WARP'ı kullanmaya başladım. Fakat WARP'ın tam olarak ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamakta zorlanıyorum. Acaba WARP bir proxy mi, yoksa bir VPN mi? Ayrıca, Cloudflare şirketi, mullvad gibi veri gizliliğine önem veren bir yapıya mı sahip? Örneğin, mullvad 20 Nisan 2023'te İsveç'teki ofisine FBI tarafından yapılan baskında, log tutmadıkları için tek bir veri bile vermemişti.

Doğrusu, bu konuda detaylı bir araştırma yapacak vaktim olmadı. Bu yüzden, WARP ve Cloudflare konusunda bilgisi olan kişilerin fikirlerini merak ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam gönül isterdiki mullvad kullanmaya devam edin ama WARP yerine Proton VPN öneririm kendim kullanıyorum.

Cloudflare ile ip adreslerini gizleyen web sitelerinin bilgilerini en ufak bir sorunda yetkililere anında veriyor. Bu konuda mullvad'ın yanında geçemez.

Bir dönem Proton'u kullanıyordum, ancak adı çeşitli skandallara karışınca bırakmıştım. Özellikle 24 saatten kısa sürede FBI’a veri sağladığı ve e-posta servisinden kullanıcı bilgileri verdiği iddiaları oldukça gündemdeydi. Buna rağmen web sitelerinde hâlâ utanmadan "Kayıt tutmayan VPN" sloganını kullanıyorlar. Biraz iki yüzlü bir duruşları var gibi görünüyor. Premium versiyonda veri gizliliği konusunda daha sıkı olduklarını duymuştum, ama o kadar para vereceğime zaten Mullvad gibi daha güvenilir bir hizmet tercih ederim.
Cloudflare ile ip adreslerini gizleyen web sitelerinin bilgilerini en ufak bir sorunda yetkililere anında veriyor. Bu konuda mullvad'ın yanında geçemez.
Yasadışı bir şey yapmadığım için aslında içim rahat, ancak yine de verilerin ortaya saçılma ihtimali insanı rahatsız ediyor. Ne yazık ki, bu durumda mecburen Mullvad’a geri dönecek gibiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…