Rehber Cloudflare WARP+ ile WireguardVPN profili oluşturmak

Herhangi bir 3. parti dns hizmeti kullanmaycaksam cloudflare gibi ve internet sağlayıcının isteklerimi görmesi umrumda değilse Sadece adguard home kullansam unbound kullanmasam. Hız yada herhangi birşeyden feragat etmiş olur muyum. Sonuçta dns kullanmayacaksam neden unbound kurayım

Diğer bir sorum da unbound (dot) yanında (doh) da desteklediği için mi genelde onu kuruyorlar adguard ile birlikte ? yani sadece dot yapacaksam adguard home tek başına yeterli mi oluyor

-------

Mesajınızda "AdGuard - DoT kullanıyordum bir süre." yazmışsınız.
bu durumda adguard dot şeklinde kullandığınızda dns isteklerinizi internet servis sağlayıcı görüyor ama 3. parti dns görmemiş olacak değil mi ? yanlış mı anlıyorum

Son düzenleme:
Kısaca anlatmak gerekirse,

Gizlilik için DoT ya da DoH kesinlikle kullanmalısınız.
Performans için DoT kullanımı da tavsiye ederim çünkü kendi cihazınıza ve internetinize daha fazla yük binmez.
Performans ve bi'tık daha fazla gizlilik için Unbound da kullanabilirsiniz.

Benim tercihim sadece Adguard ve DoT kurulumundan yana olurdu. Orta düzey gizlilik, üst düzey performans. Çünkü sadece DNS ile üst düzey bir gizlilik sağlayamazsınız.

Benim bu terimleri iyice okuyup tam olarak öğnenmem gerekiyor.

Adguard kesin olarak kullanılacak şeklinde bana 3 tane senaryo çıkarabilir misiniz. Duruma göre ben kendime o şekilde kullanım yapıyım
Adguard(dot) +unbound(dot) + cloudflare vb şeklinde yazarak

1. Senaryo : internet sağlayıcı dns isteklerimi görebilir sadece reklam engelleyici olarak kullanacağım. 3. parti dns kullanmayacağım

2. Senaryo : Reklam engellemenin yanında internet sağlayıcı ve 3. Parti dns hizmetleri, dns isteklerimi görmesin

3. Senaryo: Reklam engellemenin yanında internet sağlayıcı dns isteklerimi görebilir fakat 3. parti dns hizmetleri dns isteklerimi görmesin.

1-Adguard
2-VPN
3-Adguard artı Unbound
4-Adguard artı Cloudflare? = ISP gizler.

Adguard artı Cloudflared kullanıp geçin. Şuradan kendinize özel DoT adresi alın:

Cloudflared kurun:

Son soru olarak herşeyi anladım fakat 2. senaryoda

2-VPN yazmışsınız

burada Adguard+unbound(dot)+cloudlare

bu şekilde kullandığımızda unbound 3. parti dnsnin görmesini engelliyor. dot ise internet servis sağlayıcının görmesini engellemiyor mu ?

kullanım amacı olarak unbound ve dot'un tam işlevi bunlar değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…