Clover Bootloader Çalışmıyor

Muhammet Yürek

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

OS X 10.9.5 Mavericks sürümünün kurulumu bitti, masaüstüne geldim ancak, Bootloader'ı bir türlü çalıştıramadım. Clover Configurator'dan denediğimde 2 seçenek çıkmıyor, sadee usb'den EFI açılıyor. Clover EFI bootloader yükleyicisiyle yüklemeye çalıştığımda ise restart attığımda "boot0ss" hatası alıyorum. Windows henüz kurulu değil, sistem 2'ye ayrılmış ancak üzerinde sadece Mavericks yüklü. Yardımlarınızı bekliyorum

Hemen hemen aynı sorundan ben de muzdaripim. 2 seçenek çıkmıyor. boot0ss hatası için Recep Baltaş'ın bir açıklaması var işe yarar mı bilmem ama onun da belirttiği yöntemde gene Mount EFI olayı var. Ama bana kalırsa sorun Clover ı kurarken boot0ss seçeneğini seçmen. Daha Windows kurulu değilken dual boot için olan seçeneği seçiyosun. Ama sen gene de yetkili birini bekle istersen.

Recep Baltaş'ın yazısı:
  1. Kurlum USB'si PC'ye takılı olsun.
  2. Clover Configurator adlı programı yükleyin ve çalıştırın.
  3. Clover Configurator seçili iken Finder çubuğunda sağ üstteki menüden Extras menüsü altından Mount EFI Partition deyin.
  4. USB belleğinizi seçin (disk2 ya da disk02 olacaktır) ve Mount edin.
  5. USB Bellekteki EFI klasörünü masaüstüne kopyalayın.
  6. Şimdi tekrar Extras menüsü altından Mount EFI Partition deyin. Bu defa disk0'ı seçin, sabit diskiniz yani. Eğer EFI bölümü masaüstüne gelmezse yine Finder çubuğundan Git > Bilgisayar deyin. Solda EFI bölümü gözükmeli.
  7. Şimdi az önce masaüstüne kopyalamış olduğunuz EFI klasörünü az önce Mount ettiğiniz sabit diskin içindeki EFI bölümüne kopyalayın.
  8. Bu işlem sayesinde USB bellekteki Clover sürümünü birebir sabit diske atmış oldunuz. Artık USB bellek olmadan boot edebilirsiniz. (Tabi FakeSMC kext'sini kext Wizard ya da başka bir programla yüklediğinizi varsayıyoruz.)

Son düzenleme:
O rehberi gördüm ama, Mount EFI dedikten sonra bana o disk seçenekleri çıkmıyordu ve otomatik olarak usb'nin EFI'sini mount ediyordu. Şöyle bir çözüm buldum ben. Komple baştan kurdum her şeyi. Windows 7 ile Dual Boot yapmak istiyorum tekrardan Bölüntüle'dim bu sefer "GUID" biçimde böldüm diski ve şuan sorunum kalmadı. Clover Configuratior'da ki işlemleri gerçekleştirebildim. Ekran kartı 4mb değil, 1024 mb gösteriyor aslında INTEL HD Graphics 4000 kartım 2048 ama buna pek takılmadım dün gece geç saatlerde hallettim çünkü. Ses'te de bir sıkıntı bulunmamakta. En sağlamı kaldırıp her şeye yeniden başlamak oldu

bende de intel hd 4600 var 1.5 gb görüyo artık üçe beşe bakmıyorum enazından 1 gb yukarsını versin de. ben de sıfırdan kurulum yaptım 2 kere ama dediğin gibi olmamıştı. Gerçi GUID olayını okumuştum ama çok dikkate almamıştım ondan yapıyosa sıfırdan kurcam ben de bidaha. Ben Paragon Partition Manager ile Apple HFS+ bi bölüm oluşturdum Windows'da. Sonra Clover Bootloader ile direk kuruluma geçip kurdum. Dediğin gibi GUID işlemini nerden yapabilirim. Gene önce Windows'da sıfırlayıp Apple HFS+ yapıp mac kurulum ekranındayken Disk İzlencesi bölümünden mi yapıcam GUID olayını yoksa farklı bi yerden mi yapılıyo.

Bir de rica etsem mail adresini yazar mısın.

Aynen öyle, Disk İzlencesi kısmında Bölüntüle sekmesi altında, Seçenekler var oradan MBR büyük ihtimalle seninki de bende ona pek dikkat etmemiştim ama onu GUID'e alarak bölüp kurmayı denersen bu sorun kalmayacaktır.

[email protected]

mail attım sana bi bakarsın ona. Dün bölüntüle sekmesine bakmıştım ama seçenekler kısmını görememiştim. dikkatli bakarım akşam bidaha. Ben de 10.9.5 kuruyorum da imaj dosyasını burdan mı indirmiştin ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı