Clover Üzerinde Realtek ALC Ses Kartı Çalıştırma

Merhaba, uzun zamandır Hackintosh olaylarına girmiyordum. Bugün tekrar kurdum. İlgilenmediğim için bir kusuruma bakmayın. Rehber artık güncelliğini kaybetmiş durumda. Birincisi Multibeast artık Clover için Realtek ALC desteği veriyor. İkincisi bu rehberdeki scriptin güncel sürümü çıktı. Kurulum biraz değişti ve kolaylaştı. En kısa zamanda rehberi güncelleneceğim.

Arkadaslar alc 892 ses kartini ne yaptiysam tanitamadim surekli kext yuklemekten artik hata verdi ve acilista kalıyor tekrar kurulum yapmama gerek kalmadan nasil kurtarabilirim ve bu ses kartini nasil yapicaz

Windows üzerinden Paragon HFS+ for Windows® 10 - Introduction programı ile OS X kurulu bölüntüye eriş. System / Lİbrary / Extensions içinden hata veren kextleri sil.
merhablar hocam geri dönüş yapyığınız için teşekkür ederim paragon ile siz dedikten sonra denedim ama beceremedim galiba yine yardımınız gerekiyor TransMac ile kext buldum ama oda silemem izin vermiyor sadece okuma izni oldugunu söylüyor .
Hocam benim adığım hata Mac OS X MSI GP60 ALC892 Ses Kartı Sorunu işlemden sonra oldu -x ve -v ile başlatma seceneklerinide denedim kernel hatasına benzer uyarılar çıkıyor.
Şuan yeniden kurulumu göze aldım tüm donanımlar sıkıntısız çalışıyor sadece ses problemini aşamadım eğer yardımcı olabilirseniz bugün tekrar kurulumu deneyeceğim anakartım ASUS Z97-A ses yongası ALC892 etherner ve grafik karını sıkıntısız yükleyebiliyorum sizin yardımınız olursa eğer ses için tekrar kurulum yapmayı deneyeceğim.

Şuan tekrar kurulum yaptim sifirdan ses konusunda yardimci olabilecek olan varsa çok memnun olurum

OS X El Capitan RAW 10.11.4 Güncel Kurulum İmajı rehberdeki gibi sistemin USB olmadan başarılı bir şekilde açılmasını sağladıktan sonra EFI bölümünü mount et ve ardından imajda paylaştığımız Multibeast/ AUDIO içinden aşağıdaki resimdeki seçimi yap ve ses kurulumunu bitir. Ardından kext Wizard uygulaması ile Rebuild Cache yapıp sistemi yeniden başlattıktan sonra Ssistem Ayarları içinden ses kontorolünü yap:

dediklerinizi harfiyen uyguladım ve sonuç yine hüsran

Son düzenleme:
Config.plist dosyanı text editor ile aç. "Kext to Patch" satırını bul aşağıdaki kodları ekle:
Kod:
<dict>
                <key>Comment</key>
                <string>Rename HDAS to HDEF</string>
                <key>Find</key>
                <data>
                SERBUw==
                </data>
                <key>Name</key>
                <string>AppleHDA</string>
                <key>Replace</key>
                <data>
                SERFRg==
                </data>
            </dict>

Örnek:

dediğiniz gibi Config.plist dosyasına eklentiyi yaptım save edip kopyalandığını kontrol ettikden sonra sistemi yeniden başlattım ama sonuç değişmedi yine ses yok 5.1 ses sistemi takılı halde bununla bir alakası yoktur diye zannediyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2016-03-28 12.41.26.png
    174,6 KB · Görüntüleme: 184
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…