CL'si ve markası farklı RAM alınır mı?

Shibou

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam performans olmaz mavi ekran verir.

Hocam, ne güzel aynısı varmış. Gerek yok riske girmeyin. Alın aynısını.

Ben böyle bir hata yapmıştım. Sürekli siyah ekran disk hatası veriyordu, bilgisayar sebepsiz yere fazla kasıyordu. Sonra iade ettiydim.

Cevaplarınız için teşekkürler. Aynısını almaya çalışacağım.

Bu arada bilmiyorsanız diye söyleyeyim.
Attığınız Longlife marka ram sadece AMD işlemcilerde çalışır. Intel işlemcilerde çalışmaz. Fiyatı da zaten sadece AMD işlemcilerde çalışabildiği için ucuz.
Her zaman mümkünse aynı marka/model ram tercih edin.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler. Aynısını almaya çalışacağım.
Aynısını al zaten. Çünkü sana kötü bir haberim var. O RAM aslında CL9 değil, CL11. Buradan görebilirsin, tabloda yazıyor. Değiştirilebiliyor ama bu da frekansına etki eder. Sen git aynısını al. Satıcılara güvenmeyip üreticilerin belgelerine bak.

Bu arada daha markanın adını bile düzgün yazamıyor satıcı. LongLife değil, Longline.
Attığınız LongLife marka ram sadece AMD işlemcilerde çalışır. Intel işlemcilerde çalışmaz. Fiyatı da zaten sadece AMD işlemcilerde çalışabildiği için ucuz.
Neden böyle olduğunu anlatır mısınız?

Bazı ramlerin sadece AMD ile uyumlu olması, ramlerin üzerindeki çiplerin sayısı ile alakalı. Yani bu AMD uyumlu rami Intel işlemciler ile çalıştırman imkansız değil, ama çoğu zaman mavi ekran veriyor sistem veya hiç açılmıyor. Bazı durumlarda sadece AMD uyumlu ram Intel sistemlerde takılabiliyor fakat bu sefer de RAM kapasitesinin tamamını kullanamıyorsun. 2 GB ram taktıysan örneğin sadece 1 GB'ını görüyor sistem.
Bu uyumluluk sorunu DDR4 ramlerin çıkmasıyla kalktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…