CM Hyper 212 Evo Black Edition kasama sığar mı?

Czarthewhatever

Hectopat
Merhabalar dostlar, stok soğutucumla beraber kullandığım Ryzen 5 1600 AF işlemcim yük altındayken aşırı ısınıyor. (Stok fan işlemciyi soğutmak için aşırı hızlanıp ses yapabiliyor). Bu yüzden başlıkta gördüğünüz soğutucuyu almak istiyorum ama birkaç sorum var.

-Kasam bu ve Anakartım B450M-K sizce sığar mı?
-Soğutucu yerine kasa mı değiştirmeliyim? (Ekran Kartım ASUS ROG STRIX 1650 ve boşta 30-35 yükte 50-61)

(Görsele ihtiyacınız olursa diye bir fotoğraf ekledim.)

Dosya Ekleri

• atılacak 1.jpg
    atılacak 1.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 66
Çok normal ısınması. Alacağın soğutmanın faydası çok olmayacaktır. Kasada hava alacak yer yok ve dandik bir kasa. Ön panel cam, üst kısımda ızgara yok. Bir tane egzoz fanla olacak iş değil. Kasa değişikliği yapmanı öneririm.

Şöyle bir model öneririm ucuzdur ve elindeki kasayı tokatlar. Mesh panel ve 4 fanla geldiği için sıcaklıkların en az 15 derece düşecektir.

Kasa berbat bir kasa adam akıllı hava almıyor bu yüzden ısınıyor ama keşke ekran kartı sıcaklıklarındansa işlemci sıcaklıklarını yazaydınız. 163mm yükseklikteki tüm soğutmaları destekler kasa.

Kasa berbat bir kasa adam akıllı hava almıyor bu yüzden ısınıyor ama keşke ekran kartı sıcaklıklarındansa işlemci sıcaklıklarını yazaydınız. 163mm yükseklikteki tüm soğutmaları destekler kasa.

İşlemci boşta 48-60 arasında geziniyor.
Insurgency Sandstorm oynarken 70-72 Rust oynarken 70-75 derecelere geliyor (bu iki sıcaklık çok fazla değil ama stok fan çok ses yapmaya başlıyor)
Adobe Premiere ile video renderı alırken 80-85 derecelere geliyor. (Bir keresinde 89 derece gördüm)

İşlemci boşta 48-58 arasında geziniyor.
Insurgency Sandstorm oynarken 70-72 Rust oynarken 70-75 derecelere geliyor (bu iki sıcaklık çok fazla değil ama stok fan çok ses yapmaya başlıyor)
Adobe Premiere ile video renderı alırken 80-85 derecelere geliyor. (Bir keresinde 89 derece gördüm)
CBP açık mı? Ve söylediğin değerlerin yüksek olma sebebini kasaya bağlıyorum çünkü stok soğutucuyla bile o değerleri görmek o işlemciyle abartı bence.

CBP açık mı? Ve söylediğin değerlerin yüksek olma sebebini kasaya bağlıyorum çünkü stok soğutucuyla bile o değerleri görmek o işlemciyle abartı bence.
CBP açık işlemcide herhangi bir değişiklik yapmadım.
Çok normal ısınması. Alacağın soğutmanın faydası çok olmayacaktır. Kasada hava alacak yer yok ve dandik bir kasa. Ön panel cam, üst kısımda ızgara yok. Bir tane egzoz fanla olacak iş değil. Kasa değişikliği yapmanı öneririm.

Şöyle bir model öneririm ucuzdur ve elindeki kasayı tokatlar. Mesh panel ve 4 fanla geldiği için sıcaklıkların en az 15 derece düşecektir.
Kasa için 500 TL bütçe ayırabilirim 500 TL'ye alabileceğim güzel bir kasa var mı?

Eklemesine gerek yok burada var ucuzu.

Bu bir üst modeliymiş ayrıca bunu alsın o zaman arkadaş hazırda bekleyen bir linkti o yüzden attım. Ayrıca MSI yazılımı üzerinden istediği renklere ayarlayabilir ARGB özelliği ile birlikte.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı