CM Hyper T4 M5A97 LE R2.0 Anakartın RAM Slotunu Kapatır mı?

Mithril

Megapat
Daha fazla  
FX 6300 işlemci için Hyper T4 fan alacağım fakat genel konulardaki cevaplara baktığımda net cevap göremedim.
Bana kısa ve net cevaplar lazım arkadaşlar, anakartta RAM slotlarının hangilerini kapatıyor ? 1 slot mu yoksa 2 slot mu kapatıyor? Ona göre alacağım, sonra fan elimde kalmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucunun ölçüleri burada :

T4_line_draft_600.jpg

AMD sisteme taktığın için 2'ye yakın slotu kapatır ancak 2. slota erişebilirsin sıkıntı olmaz.
1. slota ise ancak düşük profil bellekleri sokarsın, montajdan önce bellekleri takarsan zorlamana gerek kalmaz.
Ayrıca unutmadan, T4 montajından sonra 1 slota zorla bellek sokmaya kalkma. İşlemciyi yerinden oynattığın taktirde sıcaklıklara olumsuz etki eder.

YaGwjZc.jpg

Soğutucunun ölçüleri burada :

Eki Görüntüle 87121

AMD sisteme taktığın için 2'ye yakın slotu kapatır ancak 2. slota erişebilirsin sıkıntı olmaz.
1. slota ise ancak düşük profil bellekleri sokarsın, montajdan önce bellekleri takarsan zorlamana gerek kalmaz.
Ayrıca unutmadan, T4 montajından sonra 1 slota zorla bellek sokmaya kalkma. İşlemciyi yerinden oynattığın taktirde sıcaklıklara olumsuz etki eder.

Eki Görüntüle 87124

Gskill 8Gb (2X4Gb) Ripjawsx Ddr3 1866Mhz Cl9 1.5V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar

Kullandığım ram bu umarım sorun çıkartmaz.

O konuda da yardımcı olalım. T4'ün ısı yaprakları ile bakır tabanı arasındaki mesafe 37mm.
Senin RipjawsX belleklerin ise 1,58" yani 40mm yükseklikteler.

Korkarım o konuda biraz sıkıntı yaşayacaksın.

O konuda da yardımcı olalım. T4'ün ısı yaprakları ile bakır tabanı arasındaki mesafe 37mm.
Senin RipjawsX belleklerin ise 1,58" yani 40mm yükseklikteler.

Korkarım o konuda biraz sıkıntı yaşayacaksın.

Olmaz ise fazla zorlamam TX3 Evo alırım. Ben O.C filan yapmak istemiyorum sadece stok fanın sesinden kurtulmak istiyorum. Yine de anakartın uefi biosun da bulunan O.C seçeneğini açarım. En fazla bunu yaparım. Voltaj arttırma filan yapmam.

O halde daha ufak soğutma bloğuna sahip bir işlemci soğutucusuna yönelebilirsin. Blizzard T2 bile işini görür fazlasıyla.
Hyper TX3 Evo'yu önerir misin ? Bütcem tam olara 0-199 TL arası dediğim gibi T4 olmaz aklım da Hyper TX3 Evo var. Sizin de öneriniz var ise.

Hocam birde Zalman CNPS10X optima buldum sizce nasıl bir fandır TX3 evo'ya göre artıları var mıdır ?

Zalman CNPS10X Optima Intel LGA1150/775/1156/1366/1155 - AMD FM2/AM2+/AM2/AM3+/AM3/FM1 İşlemci Soğutucu | Herkes için ucuzluk

Sizce zalmanın bu soğutucusu anakartıma uygun mu ve sessiz çalışır mı ?
Bazı yerde şu yorumu gördüm doğru mu dur ?
"TX3 evo ya göre kasanın havalandırmasına göre zalman yükte 5-10 derece daha iyi çalışır"

Deep Cool Gammaxx S40 Soket Intel ve AMD 120x25mm Fanlı İşlemci

Deep cool Gammaxx s40 modeli var bu nasıl dır ?

Forumdaki bilgili arkadaşlarıma soruyorum.

3 adet soğutucu var sizce hangisini tercih etmeliyim ?

Zalman CNPS10X Optima - Deep Cool Gammaxx S40 - Cooler Master Hyper TX3 Evo

*Yükte sessiz çalışması tercihim

@BilgisayarKurdu @Recep Baltaş @Ali Güngör @MF @BigEvil

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı