CM Masterbox 5 Kasa Fan Konumları

QuickMeck

Hectopat
Daha fazla  
Sonunda bilgisayarıma kavuştum
Vatan Bilgisayardan aldım malzemeleri orada toplandı, ama kafamı karıştıran bir şey oldu size danışmak istedim...

COOLER MASTER MASTERBOX 5 GM 750W 80PLUS

Arka kısımdaki egzoz fanı içeriye hava alıyor.

Öndeki XİGMATEK SIVI SOĞUTUCU dışarıya atıyor. Ekstradan üst kısma CORSAİR 140mm fan taktırdım ama Vatan Bilgisayardaki arkadaş onuda dışarıya hava atacak şekilde taktı, kafam almayınca ısrarla 2 kez sordum. Matematiksel hesabını yaptım dedi...

Aida64'te kontrol ettiğimde:

CPU Boşta 30℃ oyun esnasında 50-55℃ arasında,
GPU Diyot Boşta 45-50℃ oyun esnasında 60-70℃.

Bu durum normal mi ?
Sıvı soğutucudan arada su sesi geliyor, ilk defa sıvı soğutma kullanıyorum korkutuyor beni...
Yardımcı olursanız çok memnun olurum..

Yok mu yardımcı olabilecek ?

Teşekkür ederim, peki sıvı soğutmadan su sesi gelmesi normal mi ?

Son düzenleme:
Ben olsam fanları radyatörün ön tarafına alıp dışarıdan kasanın içine ve radyatöre doğru hava çekecek şekilde konumlandırır, üst fanı ve arka fanı da içerdeki havayı dışarıya doğru tahliye edecek şekilde takardım. Eğer sıcaklıklar sizi memnun etmezse bu konfigürasyonu da bir denemenizi öneririm.

İlk başta onu denediler fakat radyatörün boruları işlemciye yetişmedi, veya yetişti fakat çok gergin durumda kaldığı için böyle ayarladılar(o sırada kapının önüne çıkmıştım )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…