Bunu tercih edebilirsin; Cooler Master MasterFan MF120 Halo ARGB 120mm Kasa Fanı
Ben ön 3 fanı, işlemci 50 dereceyi geçmediği sürece hiç çalıştırmıyorum. Bu linkteki fanı ise 4 pin PWM olduğundan çok hassas şekilde kontrol edebilirsin. Düşük sıcaklıklarda çok düşük hızda çalıştırabilirsin.
Eki Görüntüle 543852
1- 4pin kanalına 3 pin kablo takabilirsin. Soket üzerindeki tasarım yalnızca sol tarafa yakın şekilde takabilmeni sağlayacaktır zaten. Tek tip bağlantı yapabilirsin 4 pin soket üzerine 3 pin fan kablosunu. O noktada bir sıkıntı yok, akabinde kontrol etme tarafında da problem yaşamazsın. Yalnızca 1 soketten 3 fana güç verdiğin için %10-15 gibi güç ayarlarında fanlar harekete geçmeyebilir. 3 fanın da rahatlıkla döndüğüne kanaat getirdiğin bir oranda güç sağla.
2- Halo yüksek RPM'de kullanmazsan tasarım faktörünü de katarsak güzel bir fan. 4pin fan soketi ile bağlantını sağlayabilirsin. CPU-op soketini tercih edebilirsin.
ARGB bağlantısı 1 pin boş olacak şekilde 3 pinlidir - toplam 4 pin yer kaplar. Standart 5V ARGB fan bağlantı kablosu anlayacağın.
Anakartta da 4pin (teki boş) slot bulunur; oraya, pinler doğru oturacak şekilde takacaksın. Sistemi çalıştırdığında RGB'ler zaten yanar. Anakart yazılımı ile kolaylıkla kontrol edebilirsin. MSI'ın destek tarafında problemi yok CM fanlar için. Yeter ki anakartta ilgili soketler bulunsun.
En önemli detay; kasa çalışıyorken sakın montaj gerçekleştirme. Anakart soketine 3pin ARGB bağlantısı yaparken pinlerin karşılıklı oturduğundan emin ol. Kasa çalışırken ters şekilde bağlantı yapmaya kalkarsan anakarta zarar verebilirsin, mutlaka kasa kapalıyken montaj yap; kafan rahat olsun.
Kasa ile birlikte gelen dahili kontrolcü ile resimde gördüğüm efekti eksiksiz şekilde sağlayabilirsin. Hatta anakartta elde edemeyeceğin bazı efektleri fiziksel kontrolcü ile elde edebiliyorsun.
Bana gelen fanın iç LED'leri bozuktu iade ettim ancak yalnızca tek başına dış LED'ler bile bu modda çok hoş görünüyor.
Tabi insan bir noktadan sonra doygunluk seviyesine ulaşıp arada sırada tamamen ışıkları söndürebiliyor
3 Kasa fanını anakart ile, arkadaki egzoz ve sonradan alacağın fanlar varsa dahili kontrolcü ile kontrol edebilirsin o noktada bir merakın olmasın.
Güncel anakartlarda ise 3 pinli fanı rahatlıkla 4 pinli anakarta takarak kontrol edebilirsin.
Hocam üstteki 3 fan ve egzoz fanı anakarta mı bağlı yoksa ayriyeten kontrolcü alınıp ona mı bağlı cevaplarsanız sevinirim.Ben, kendi MB511 kasamda yaşadım. Ses diyemeyiz, fanlarda tıkırtı sesi vardı. 10 gün önce de TD500'e sistem kurdum arkadaşımın, kasam olmasa bugün alırım.Eki Görüntüle 548201
Ben, kendi MB511 kasamda yaşadım. Ses diyemeyiz, fanlarda tıkırtı sesi vardı. 10 gün önce de TD500'e sistem kurdum arkadaşımın, kasam olmasa bugün alırım.Eki Görüntüle 548201