Bu belleklerin soğutucuları belleği uzatmıyor, o açıdan iyi. Bana kalırsa bir problem yaşanmaz, yaşanırsa da benim gibi bunu ön görüp basit bir yapıştırıcı ile de konuyu çözebilirsin. Görsel anlamda fark edilebilir olmayacaktır.
Sana kesin olarak "Çakışır" veya "Çakışmaz" diyemem. Anakartın üzerindeki bellek slotunun tam olarak hangi konuma denk geleceğini - anakartın en üst köşesi ile arasındaki mesafenin mm cinsinden uzunluk değerlerini bilmiyorum ve bunları üreticiler paylaşmaz. Haliyle belleğin tam olarak nereye yerleşeceğini kestiremiyorum. Birden fazla etken var ancak en önemli etken anakart üzerindeki bellek yuvalarının konumu, yukarıya çok yakın olup olmaması.
Bana sorarsan problem olmaz, örneğin aynı kasa ve Gigabyte B450M Aorus Pro anakart ve Silverstone 360mm soğutucu ile senin bellekleri kullanmam durumunda bende bir çakışma olmuyor. Sende soğutucu da farklı elbette ancak dediğim gibi %100 kestiremezsin bunu, RAM bellek slotunun kordinatlarını ön göremediğin için. Taahhüt vermeden, problem olmayacağını ön görebilirim.
Eki Görüntüle 1170755