CM Masterliquid ML240L V2 RGB'su sesi

Edwin

Megapat
Katılım
30 Aralık 2014
Mesajlar
481
Yer
İzmit
Merhabalar arkadaşlar, sistemimi 3-4 gün önce bir araya getirdim fakat bugün dikkatimi çeken bir şey oldu. Sıvı soğutmanın yanılmıyorsam pompa kısmından tahmini 15-20 dakikada bir ya da yarım saat emin değilim fışırt diye ses geliyor. Soğutmasında hiçbir problem yok. Boşta 30-34 derece arası gidip geliyor. Prime95 ile yaptığım testler sonucunda da en yüksek 68 dereceyi gördüm. Sizce bu durum normal mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Neden olduğunu çok merak ettim ama hiçbir cevaba ulaşamadım .

İlk çalıştığında oluyor, devamında da dediğiniz gibi 15-30 dakikada 1-2 kez oluyor. Benim pompa son devirde çalışıyor eğer devrini biraz düşürürsem bu durum nadirleşiyor. Ama bir problem yok içiniz rahat olsun.
 
Hocam islemciniz neydi? Bende V1 versiyonunda CPB acik tum cekirdekler 4GHz ustu calisiyor 50 derece oyunlarda en agir oyunlarda Max 65 derecede oynuyorum. Islemcim 3700X.

 
Normal hocam bende de ilk acilista pompanin su cevirme sesi geliyor V1 modelini kullaniyorum. Duydugunuz ses pompadan dolayi. Sikinti yok diye dusunuyorum. @360388 hocam bugun biz birbirimizi az etiketledik sanki .
Devamında tekrarlıyor mu peki? Pump ve fan ayarlarını nasıl yaptınız bios üzerinden? Ben ilk bağladığım şekilde hiçbir şeye ellemeden bıraktım bir sıkıntı olur mu?
Çok teşekkürler. Pump ve fan ayarlarını nasıl yaptınız? Ben şu an default modda kullanıyorum bir sıkıntı çıkar mı?
Hocam islemciniz neydi? Bende V1 versiyonunda CPB acik tum cekirdekler 4GHz ustu calisiyor 50 derece oyunlarda en agir oyunlarda Max 65 derecede oynuyorum. Islemcim 3700X.
İşlemcim i5-9600k daha ekran kartı almak nasip olmadı ondan oyunlar konusunda bilgi veremeyeceğim sadece test sonuçları var elimde . Bir de monitörüm hakkında konu açmıştım ama cevap alamadım ona bakma şansınız mümkün mü? ASUS TUF Gaming VG249Q1R geç açılıyor - Technopat Sosyal
 

Pump ayarina elleyemezsiniz. Sogutucu kendisi ayarlar. Zaten bizim kullandigimiz sivi sogutma orta alt sekment. Pompa RPM'i Max 2000'e cikiyor. Diger sivi sogutmalarda 4000 hatta 5000'e kadar cikiyor. BIOS fan ayarida standart da.
 
Çok teşekkürler. Pump ve fan ayarlarını nasıl yaptınız? Ben şu an default modda kullanıyorum bir sıkıntı çıkar mı?

Hayır bir problem olmaz, devrini artırdığım zaman daha hızlı devirdaim yapmış oluyor sadece, bu da demek oluyor ki sıvı alışverişini daha hızlı yapmış oluyor.

BIOS'tan CPU_FAN kısmını tam hız olarak ayarladım. Pump girişi yok anakartımda.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…