Çözüldü CM MB511 fanı ile ML240L fanını senkronize etmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Merhaba arkadaşlar. Ben kasanın RGB aydınlatmaları ve bunları kontrol etmeyi bilmiyorum. Bugüne kadar laptop kullandım ve yakın zamanda kendime sistem topladım ancak montajı henüz yapmadım.

Kasam bu: MasterBox MB511 ARGB

Sıvı soğutucum bu: MasterLiquid ML240L V2 RGB

Anakartım bu: ROG STRIX B550-F GAMING | ROG Strix | Gaming Motherboards|ROG - Republic of Gamers|ROG Global

Kasa fanlarıyla soğutucu, anakartın Aura-Sync özelliği sayesinde anakart üzerinden kontrol edilebiliyor. Ancak sıvı soğutucu ile kasa fanlarını tek tuşla tek renk yapabilir miyim? Mesela fanlarla sıvı soğutucu fanlarının aynı tondaki yeşil renkte yanmasını istiyorum, bunu yapabilir miyim? Bir de kasa fanları a-RGB ancak sıvı soğutucu fanları RGB. Sıvı soğutucum, kasa fanları gibi aynı anda birden fazla renkte yanamaz mı? Şimdiden teşekkür ederim. @Cooler Master Türkiye bakarsanız sevinirim.

Çözüm
Rainbow kullanmadığınız surece renkler arasında geçiş sağlayabilirsiniz. Anakar uzerinde bulunan girislere, sogutucu LED girişlerini RGB girişine, kasa fanlarini ARGB girişine bağlayıp Asus yazılımı ile ayarlanabilir.
Rainbow kullanmadığınız surece renkler arasında geçiş sağlayabilirsiniz. Anakar uzerinde bulunan girislere, sogutucu LED girişlerini RGB girişine, kasa fanlarini ARGB girişine bağlayıp Asus yazılımı ile ayarlanabilir.
Kasada 1 tane A-RGB giriş yeri var ancak 3 fan var. Hepsini bağlayabilir miyim?

Kasa degil, anakart uzerinde LED girişleri bulunur. 5v yani ARGB olana kasa, RGB yani 12v olana sogutucu faninin LED girişlerini bağlarsın.
Evet ancak anakartta 1 tane A-RGB pin giriş yeri var. Kasada 3 fan var ve üçünün kablosu da yarı. Üçünün de yanması Adreslenebilir olması için çoklayıcı almam gerekir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı