CM ML240L RGB ile i5 4690K ısınıyor

ketcap

Hectopat
İşlemcim i5 4690K, OC yok. Anakartım ise MSİ Z97 Gaming 7. Ekran kartım MSI GTX 970. Kasam Couger Panzer Evo RGB. Önünde 3 fan arkada da 1 egzoz fan mevcut. Başlıkta belirttiğim sıvı soğutmayı aldım, kasanın üst tarafına radyatör kasa içinde fanlar ise kasa dışında yukarıdan aşağı kasa içine hava verecek şekilde monte yaptım. İşlemci sıcaklığım boşta 40 43 arası değişiyor yüke bindirince 68 derecelere kadar çıkıyor. Buna istinaden oyun oynarken de soğutucu fanları içe bastığı için ekran kartım 80 dereceye anakart ise 60 dereceye çıkıyor. Fanları kasa içine takma şansım yok fanların anakart fan pinlerini kapattığı için soğutucu fanlarının kablolarını CPU fan 1 ile 2'ye takamıyorum.
Fanları radyatörde oluşan havayı dışa doğru çekecek şekilde yani pull şeklinde taksam işe yarar mı acaba. İzmir'de yaşıyorum hava sıcaklığı da 38 39 derecelerde, bunun da etkisi var mıdır acaba sıcaklıklara?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde egzoz olması gereken yerden radyatörde ısınan sıcak havayı üstten kasaya atıyorsun tek egzoz fan sirkülasyonda yetersiz kalıyordur sıcaklığa etkisi olur tabii ki. Soğutucuyu öne takıp fanlarını dışarıdan içeri hava alacak şekilde takmayı deneyebilirsin.

Son düzenleme:
Normalde egzoz olması gereken yerden radyatörde ısınan sıcak havayı üstten kasaya atıyorsun tek egzoz fan sirkülasyonda yetersiz kalıyordur sıcaklığa etkisi olur tabii ki. Soğutucuyu öne takıp fanlarını dışarıdan içeri hava alacak şekilde takmayı deneyebilirsin.
fanları ters yönde çevirsem pull şeklinde egzoz fan gibi radyatördeki sıcak havayı dışarı çekebilirmiyim?bu şekilde içeriyede sıcak hava basmamış olurum.
fanları ters yönde çevirsem pull şeklinde egzoz fan gibi radyatördeki sıcak havayı dışarı çekebilirmiyim?bu şekilde içeriyede sıcak hava basmamış olurum.
İnternette couger panzer evo RGB montajlarına baktım hepsi radyatörü üst kısma içten kasaya montajlıyor fanlarıda kasa dışına egzoz fan şeklinde montaj yapıyor.Bende buna istinaden fanlarımı ters çevirdim egzoz olarak radyatöre gelen sıcağı dışarı çekmek için montajı yaptım.Elimi üstte tuttuğumda baya dışarı sıcak hava üflüyor.Bu şekilde randıman alabilirmiyim?işlemci sıcaklıklarımda bir değişme olmadı ekran kartımın ve anakartın ısı değerleri düştü.Sizce fanlar radyatöremi üflemeli yoksa radyatöre gelen sıcak havayı dışarımı çekmeli?Burada kararsız kaldım.Hangisi daha randıman verir sizce?Kasamın 4 tarafıda cam.Kasa camlarını çıkarınca ısılarım 7-8 derece arasında bir düşüş yaşıyorum.İzmir gibi havaların yaktığı bir ilde değerler gayet normal gibi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı