Çözüldü CM Mobius 140P Daisy Chain olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rigel2901

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar.

Kasamın ön tarafına intake olarak takmak için 3 adet 140mm fan almak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla seçenek çok az. Ben de Coolermaster Mobius 140P almaya karar verdim. Öncelikle bu fan hakkında görüşleriniz nedir? Ayrıca bu modeli birbirine daisy chain olarka bağlayıp anakarttaki tek SYS_Fan soketini kullanabilir miyim?

Bir yerde bu fanların daisy chain olamadığı yönünde birşey okudum. Kullanan ve ya bilgi sahibi arkadaş varsa yardım için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
RGB'leri için destekliyor daisy chain ama fanlar için 1→3 PWM splitter gerekir. Onu SYS_Fan soketine takarsanız sorun olmaz.
RGB'leri için destekliyor daisy chain ama fanlar için 1→3 PWM splitter gerekir. Onu SYS_Fan soketine takarsanız sorun olmaz.
Teşekkür ederim, yani anakarttaki tek SYS-Fan'ı kullanabilmek için ekstradan bir splitter almam gerekiyor. Almam gereken şey tam olarak nedir? Bir örnek öneri yapmanız mümkün olur mu?

Hocam çok teşekkür ederim, peki marka olarak Alfais iyi bir markamıdır? Birde hiç çoklayıcı vs. uğraşmadan daisy chain özelliği olan bir fan öneriniz olur mu? TR'de 140mm çok az seçenek var hatta ben şu an bulamıyorum bile, birde size sormak istedim.

Hocam puanı yüksek olan başarılı bir satıcının ürünü, uğraştırıcı bir şey değil sadece bir uzatma kablosu eklemiş olacaksınız. İşin piyasa kısmına da aşırı hakim değilim açıkçası, donanım piyasasına çok daha hakim arkadaşlar var ben teknik kısımda sorunuza yardımcı olmak istedim.

Hocam çok yardımcı oldunuz, nasıl bir yol haritası çizmem gerektiğini öğrenmiş oldum. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

PWM splitter ve fan konusunda başka arkadaşlardan tavsiyelere açığım.

Hocam bu arada, hem güç hem ARGB için çoklayıcı görevi görecek bir aygıt daha iyi olur benim için. Alacağım fanlar ARGB özellikli

Son düzenleme:
ARGB için çoklayıcıya ihtiyacınız yok. Fanların kendi ARGB giriş ve çıkışları mevcut zaten. Sadece fan için splitter gerekli.
Bunu pek anlayamadım hocam, her fandan birer ARGB 3-pin soket çıkmıyormu? Bunları tek bir sokette toplayabilmek için çoklayıcı gerekmez mi?

Bunu pek anlayamadım hocam, her fandan birer ARGB 3-pin soket çıkmıyormu? Bunları tek bir sokette toplayabilmek için çoklayıcı gerekmez mi?
Her fanda çııkış olduğu gibi bir de giriş var. Bir fandan çıkan ARGB soketini diğer fanın giriş ARGB soketine bağlayacaksınız. Sonra oluşan zincirleme fanın boşta kalan ucu anakartın ARGB soketine takılacak. RGB'ler böyle çalışıyor ama fanın kendisi için dediğim splitter lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…