CMD ile etkinleştirilen Windows lisans anahtarını kaldırma

XzReaN

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Biostar B550mt
Ekran Kartı : Sapphire RX 7600 PULSE
İşlemci : Ryzen 5 4500 (Stok Soğutucu)
Ram GSKILL 8GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3600MHz
Kasa: Zoko mAtx
PSU: MSI Mag A600DN 600W 80+
Monitör:MSI 23.8 PRO MP243X 100HZ
Meslek
Web Tasarım
Merhaba,
Yakın zamanda bilgisayar topladım ve Windows 11 kurdum. CMD kodları ile etkinleştirdim. Şimdi OEM key alıp etkinleştirmek istiyorum. İzlediğim bir videoda KMS serverlerin tehlikeli olduğu ve PC zombi gibi kullandıklarını söyledi. İçin rahat değil bu konu hakkında. Laptop kullanırken OEM keyle kullanıyordum OEM key ile sattım. Laptopta RAM kullanımı 2.5-3 GB arasında dolaşırken şu anda bu PC 4.7GB arasında RAM kullanımı var. Bunu silebilecek CMD kodları varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp aşağıda ki komutları giriniz. (Tırnak dahil değildir.)

Kod:
"slmgr /upk"
"slmgr /cpky"
"slmgr /rilc"
"slmgr /rearm"
"slmgr /ckhc"

Not: KMS, Key Management Server anlamına gelir. Bu hizmet, işletim sisteminde kullanılan anahtarın Microsoft sunucuları tarafından doğrulanmasında görev alır. "KMS ile etkinleştirme" ile "KMS sunucusunu kullanarak etkinleştirme" farklıdır.

Windows'u etkinleştirmek için bu hizmeti kullanmak zorundasınız. KMS ibaresi zararsızdır fakat ev kullanıcısı, detaylı lisans ekranında (slmgr /dlv) "KMSCLIENT" gibi etkinleştirme yöntemi kullandıysa bunu 3.taraf zararlı yazılım kullanarak gerçekleştirmiş anlamına gelir. Ev kullanıcılar, KMSCLIENT etkinleştirme yöntemi yapamaz (Enterprise LTSC ve LTSB hariç).

Son düzenleme:
slmgr.vbs /ipk KEY yazılıyor
slmgr.vbs /skms kms.lotro.cc (server kısmı)
slmgr.vbs /ato

lotro.cc diye bir server çok içimede sinmedi.
Elinize sağlık teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…