CMD komut girersek virüs bulaşır mı?

Swal

Centipat
Daha fazla  
CMD komut girersek virüs bulaşır mı?

Örnek: Wmic BIOS get hebelehubele.
Böyle bir komut yazdık. Virüs bulaşır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un generic bir komutu. Bir şey olacağını sanmıyorum. Powershell'deki gibi bir ps1 dosyasını indirip açmayı deneseydin o durumda dosyaya bağlı derdim.

@SypeR in dediklerine katılıyorum.

Hayır, bulaşmaz.

Hocam CMD komudu ile Regedit Windows Defender konumuna key ekleyip değeri 0 yaparsak, yani Defender'i kapatırsak virüs girer mi peki? Ama sonradan değil sadece bu komut yüzünden.

Gireceğin komuta bağlı olarak değişiklik gösterir. İnternetten bir dosya indirip kurma ile ilgili bir komut ise evet, virüs bulaştırabilirsin. Ama Windows gömülü özellikleri ile ilgili komutlardan bulaştırmazsın.

Bu komut gömülün gelen özelliklerden birisi. Virüs bulaştırmaz.

Bu tepkine bakılırsa senin de pek bildiğin söylenemez. ;)
Abi benim bir konum var "CMD ile Windows etkinleştirmek zararlı mıdır?" şeklinde 2 komut girdim CMD'ye fakat etkinleştirmedim. Konumu cevaplarıyla birlikte başından sonuna kadar detaylıca inceleyip beni net bir cevaba kavuşturabilir misin? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Hocam CMD komudu ile Regedit Windows Defender konumuna key ekleyip değeri 0 yaparsak, yani Defender'i kapatırsak virüs girer mi peki? Ama sonradan değil sadece bu komut yüzünden.
Sadece bu komut yüzünden virüs girmez. Ama bu komuttan sonra güvenlik namına bir şey kalmayacağı için girebilir.

Abi benim bir konum var "CMD ile Windows etkinleştirmek zararlı mıdır?" şeklinde 2 komut girdim CMD'ye fakat etkinleştirmedim. Konumu cevaplarıyla birlikte başından sonuna kadar detaylıca inceleyip beni net bir cevaba kavuşturabilir misin? Şimdiden teşekkür ediyorum.
İlgili konunu inceledikten sonra oradan cevap vereceğim 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı