CMD üzerinden kullanabilen komutlar

iKayraOnur

Kilopat
Sosyal Tayfı
Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Ben not defterinden 'deneme.bat' tarzı klasörlerle CMD'den ufak çaplı eğlenmek için kodlarla uğraşıyorum. Bildiğim komutlar harici kullanabildiğim illa ki komutlar vardır. Herhangi bir cevaba göre farklı yanıt verme ya da 5 saniye aralık ile otomatik mesaj yollama vb. Bildiğim komutları yazıyorum bunun harici ayarlayabileceğim şeyleri belirtirseniz sevinirim.
@echo off title Deneme color <renk kodu> echo Merhaba? Adin ne? set/p ad= echo Merhaba %ad%! Tanistigimiza memmun oldum. set/p bugasokmamakicin= stop
Bu tarz komutları biliyorum. Şimdi 'tree' diyen mizahşörler gelir :D.

Hocam vallahi aklıma hiçbir şey gelmiyor ama helal olsun güzel şeyler üretmişsiniz yeni başladıysanız en şanslı kişi sizsiniz önceden başlayanlar yeni komutları öğrenmekte güçlük yaşıyor kolay gelsin.
Şu tip siteleri bulmak zor olmasa gerek.

Gösterdiğiniz sitenin bir benzerini yapmaya çalışmıştım hocam, işimin ortasında vurulduğum için tüm veriler gitti maalesef 3 günüm boşa gitti.

Ben not defterinden 'deneme.bat' tarzı klasörlerle CMD'den ufak çaplı eğlenmek için kodlarla uğraşıyorum. Bildiğim komutlar harici kullanabildiğim illaki komutlar vardır. Herhangi bir cevaba göre farklı yanıt verme ya da 5 saniye aralık ile otomatik mesaj yollama vb. bildiğim komutları yazıyorum bunun harici ayarlayabileceğim şeyleri belirtirseniz sevinirim.
@echo off. title Deneme. color <renk kodu> echo Merhaba? Adin ne? set/p ad= echo Merhaba %ad%! Tanistigimiza memmun oldum. set/p bugasokmamakicin= stop
Bu tarz komutları biliyorum. Şimdi 'tree' diyen mizahşörler gelir :D.

Şu tip siteleri bulmak zor olmasa gerek.
Hocam ben CMD üzerinden bir nevi konuşarak bir şeyler yazarak bir şeyler yapmak istiyorum. Eğlencesine yani ve attığınız sitede işime yarayacak komutlar yok sanırım.
Hocam vallahi aklıma hiçbir şey gelmiyor ama helal olsun güzel şeyler üretmişsiniz yeni başladıysanız en şanslı kişi sizsiniz önceden başlayanlar yeni komutları öğrenmekte güçlük yaşıyor kolay gelsin.
Teşekkürler hocam. Normal kodlama dilleri çok zor geldi eğer bunlarla yapabilirsem diye deniyorum. Belki ileride normal kodlamaya geçerim.

Hocam ben CMD üzerinden bir nevi konuşarak bir şeyler yazarak bir şeyler yapmak istiyorum. Eğlencesine yani ve attığınız sitede işime yarayacak komutlar yok sanırım.

Teşekkürler hocam. Normal kodlama dilleri çok zor geldi eğer bunlarla yapabilirsem diye deniyorum. Belki ileride normal kodlamaya geçerim.
Tüm Batch komutlarının listesini vermiş sana @Vavien.
Tüm işlemler o komutlar ile yapılır. Eğlenceli olmayabilir ama yazılımda bir yerden sonra eğlence biter.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı