Çözüldü CMD üzerinden yeni Windows masaüstü oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FuryLemons

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: 1050Ti
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X
Ram: 16GB
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Merhaba, konu başlığında belirttiğim gibi CMD, PowerShell veya batch ile yeni masaüstü (Win + Tab/Yeni masaüstü) oluşturma kodu yazmak istiyorum. Dediğim şeyler haricinde başka bir şekilde oluşturma var ise (Python, C++ vs.) Onlar ile de yapılabiliyorsa onlardan da olur.

CMD'den halletmek istiyorum hocam.
Şimdi iki tane seçenek var ya Win+Tab tuşlarına basılmasını sağlayacaksın yada doğrudan explorer.exe'in Win+Tab yada masaüstü tuşuna basıldığında çağırdığı metodu çağıracaksın.

Tuşlara bastırmak kolay C++ olsun C# olsun istediğin şekilde bastırırsın ancak eğer doğrudan explorer.exe'de sorumlu olan fonksiyonu çağırmak istiyorsan C++ ve Win32 API ile hooking yapman gerekir ve birazcık da tersine mühendislik ki bunlar kolay şeyler değiller.

Win + CTRL + D yaptırmak istiyorum hocam.

Autohotkey ile belirli bir tuşa bastığınızda Win+tab tuşlarına otomatik olarak basmasını sağlayabilirsiniz.
Hocam dediğiniz gibi autohotkey ile yaptım GPT'den aldım bu kodu bir fikrim olmadığı için;

^!d:: ; Ctrl + Alt + D tuş kombinasyonu
MsgBox, Tuş kombinasyonu çalıştı.
Send, {LWin down}{Ctrl down}{d}{Ctrl up}{LWin up} ; Windows + Ctrl + D simülasyonu
return

Lakin herhangi bir şey olmuyor sadece şöyle bir çıktı veriyor;

Script lines most recently executed (oldest first). Press [F5] to Refresh. The seconds elapsed between a line and the One after it is in parentheses to the right (if not 0). The bottommost line's elapsed time is the number of seconds since it executed.

Bu kod yeterli olacaktır

Kod:
F1::
Send ^#d
return

F1 tuşuna basıldığında yeni masaüstü oluşacaktır

Bu kod yeterli olacaktır.

Kod:
F1::
Send ^#d
return

F1 tuşuna basıldığında yeni masaüstü oluşacaktır.

Herhangi bir tuşa basmadan direk bu dosya çalışınca açılma gibi bir şey yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…