CMD'de "Python bulunamadı" hatası

BKDurak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba oyun geliştirmek için Ursina Engine indirmeye çalıştım. PyCharm'da terminalde indirdim. pip install ursina komutuyla indi ama CMD'de kullanmak için python -m ursina komutunu girdiğimde Python bulunamadı diyor.

Merhaba oyun geliştirmek için ursina Engine indirmeye çalıştım. PyCharm'da terminalde indirdim. pip install ursina komutuyla indi ama CMD'de kullanmak için python -m ursina komutunu girdiğimde Python bulunamadı diyor.

Son sürümünümü indirdiniz?

Python kurulu ama silip tekrar yüklemeyi deneyeceğim ama son sürüm oılduğundan eminim Node JS yüklü.

Peki nasıl siliniyor Python.

Merhaba sildim geri yükledim ama hala Python bulunamadı diyor.

Pek çok şey denedim ama PyCharm yeniden kurunca interpreter(yanlış yazmış olabilirim) an invalid Python interpreter name 'python.exe' hatası geliyor.

Son düzenleme:
PyCharm projenizin içindeki interpreteri açın tork sembolüyle gösterilen ayarlar butonundan ekle komutuyla sistem interpretere Python kurulumunun yapıldığı klasörü gösterin.

Python yüklü ise yüklü olmadığında bile ilk akla gelmesi gereken Path'e ekli olmaması söz konusu gibi duruyor.

Python'ı yüklediğiniz yeri bulun.

Başlata ortam değişkeni falan yazın orada çıkar. Onu açın. Soldaki pencere açılacak. Pencerenin sağ altındaki butona basın, sağ alttaki pencere açılacak. Orada aşağıdaki kısımdan Path yazana elip düzenle deyin, sağ üstteki pencere açılacak. Oraya Python klasörünüzü ve Scripts klasörünüzü ekleyin. Bendeki varsayılan yükleme konumu değil, elimle seçtim. Varsayılanı C:\Users altında bir yerlerde.

Deneyeceğim teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…