CMD'de *python3* kodu çalışmıyor

gorko

Hectopat
Daha fazla  
Python kurdum, kodlamaya başlayacağım ve CMD'den Python, py yazınca falan çıkıyor fakat Python3 yazınca Microsoft Store'a atıyor beni. Bir sorun yaratır mı?

Print("hello world") yazınca çıktısını alabiliyorsan sorun yok. Herhangi bir kod editöründen kodlamaya başlayabilirsin.

Hocam sorun o değil, yazbel diye açık bir kaynak Türkçe oradan ilerliyorum.
Orada belirtiyordu Python3 yazarak çıktığına göre diye.
Şu an ilerledim biraz type( ) len( ) pow( ) falan öğrendim ilerliyorum.

Anladım. En son sürümünü kullanıyorsunuz. Bazı dağıtımlarda ve işletim sistemlerinde bu Python çalıştırılabilir dosyası python3 olarak yer alıyor. Siz python şeklinde çalıştırabiliyorsanız herhangi bir sorun olmayacaktır, bu şekilde devam edebilirsiniz.

Kolaylıklar.

Kendim bir program geliştirmek için Python yeter mi sadece? Yoksa daha neler öğrenmem gerek?

Kendim bir program geliştirmek için Python yeter mi sadece? Yoksa daha neler öğrenmem gerek?

Python ile yapamayacağınız şeyler yok gibi bir şey. Yapmak istediğiniz şeyler için rahatlıkla kütüphaneler bulabilirsiniz ve eğer yoksa kendiniz geliştirebilirsiniz.

Şimdilik başka şeyler öğrenmenize gerek olmadığını düşünüyorum. Tabii ne yapmak istediğinize bağlı olarak bunlar değişecektir ama Python genel olarak işinizi fazlasıyla görecektir. Aynı zamanda öğrenmesi kolay ve keyifli bir dil.

Örneğin neler yapmak istiyorsunuz? Biraz bahsederseniz Python ile bunları nasıl yapabileceğiniz üzerine konuşabiliriz. Ama şimdilik dilin temellerini öğrenmeniz gerekmekte.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı