CMD'nin içeriği tam olarak nedir?

Daha fazla  
CMD komut sayfasının asıl amacı nedir örneğin yazılan yazilar orada kalıcı olarak kalır ki yoksa anlık görüntü olarak mı gösterir? Varsayılan döndür ne yöntemi var mı? O kadar komut yazdikdan sonra?Komut olmayan sıradan rastgele birşey yazdığımızda ne olur ? Biliyorum biraz tuhaf sorular ama işin içine siyah ekran yaza yazı ile beraber komut kısmı girince biraz çekiniyorum ve korkuyorum bu konuda yeşillendirirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Cevabı vermişsiniz zaten. CMD, komut satırı uygulamasıdır. Yazdığınız kodların kalıcı olup olmaması ne yazdığınıza bağlı. Anlaşılan CMD ile ilgili bir işiniz var ve bilgisayarınızı bozmaktan korkuyorsunuz. Yazacağınız kodu paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

Sayın ekşici arkadaşım keşke burda yeşillendirme olsaydı
CMD açılımında da olduğu gibi bir Komut istemi ya da konsol adına her ne dersen de işi şu; İşletim sistemi ile doğrudan etkileşim kurabilmektedir.. Komut istemini, komutları veya Kullanıcının girdilerini kabul eden ve bunları makine diline çeviren bir yorumlayıcı olarak düşünebiliriz. Bu komutlar önceden tanımlanmıştır ve belirli bir görevi yerine getirir. Bir görevi gerçekleştirmek için bir araya getirilebilir.

Ayrıca, bu komutların manuel olarak girilmesi gerekmez ve planlanmış sunucu yedeklemesi alma, gereksiz dosyaları silme vb. gibi bazı manuel görevleri otomatikleştirmek için bir toplu kod yazılabilir.

CMD Windows'un ilk günlerinden kalma bir programdır. Windows'un ilk versiyonu olan MS-DOS bu programdan ibaretti ve bu güne kadar hala Windows'da bulunmasının bir sebebi var. Windows, kullanıcı grafik arayüzü (GUI) kullanır ve birçok işimizi bu arayüz ile hallederiz (masaüstü, programlar vs.) Fakat arayüzler fazla güç ister, size programda yapabileceklerinizin hepsini sunmayabilir ve donabilir. CMD arayüzü olmayan ve basit bir program olduğundan güç istemez ve donması bu nedenle zordur. Ayrıca bütün bilgisayar çökse bile CMD muhtemelen hala çalıştırılabilir durumda olacağından bilgisayarı zor durumlarda kurtarmak için bir anahtardır.

Himm rastgele birşey yazdığımızda birşey olmuyor yani.Sadece tanımlı komutlar çalışıyor
Boş yere cekinip korkmusum.Anladim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…