CMD'ye ses ekleme

İsrafil Uygur

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben bir tane CMD dosyası hazırlıyorum. Açtığımda istediğim bir sesi çalmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim tam olarak kodu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, ben bir tane CMD dosyası hazırlıyorum. Açtığımda istediğim bir sesi çalmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim tam olarak kodu nedir?

Voice komutunu deneyebilirsiniz. Veya ekran okuyucu ile hata mesajı okutmayı. Bekleyin kod yazmayı deneyeceğim çalışcağından emin değilim.

Batch script ile ses çalmasını sağlamak mantıklı bir fikir değil. Gömülü media player'in start ile başlatılması uzun sürer ve batch script bunu bekleyemeyeceğinden dolayı ses çok saçma bir zamanda gelir.

PowerShell kullanabilirim derseniz bunu deneyin:
(New-Object Media.SoundPlayer "[FilePath]").Play();

CMD ile senkron bildirim sesi çıkartmak için:
echo ^G
^G => CTRL + G

Yok illa ben CMD ile başka bir şey çalacağım derseniz:
start [FilePath]

işinizi göreceğini pek sanmam ama bunu deneyebilirsiniz yazdığınız şeyi söylüyor
Kod:
Dim message, sapi
message=InputBox("Ne Soylememi Istersin ?","Benimle Konus")
Set sapi=CreateObject("sapi.spvoice")
sapi.Speak message

işinizi göreceğini pek sanmam ama bunu deneyebilirsiniz yazdığınız şeyi söylüyor
Kod:
Dim message, sapi
message=InputBox("Ne Soylememi Istersin ?","Benimle Konus")
Set sapi=CreateObject("sapi.spvoice")
sapi.Speak message
VBScript bu hocam. Batch scriptten bahsediliyor.

Batch script ile ses çalmasını sağlamak mantıklı bir fikir değil. Gömülü media player'in start ile başlatılması uzun sürer ve batch script bunu bekleyemeyeceğinden dolayı ses çok saçma bir zamanda gelir.

PowerShell kullanabilirim derseniz bunu deneyin:
(New-Object Media.SoundPlayer "[FilePath]").Play();

CMD ile senkron bildirim sesi çıkartmak için:
echo ^G
^G => CTRL + G

Yok illa ben CMD ile başka bir şey çalacağım derseniz:
start [FilePath]
cmd yi açtığımda istediğim sesi arka planda oynatma gibi bişey yok yani

Kod:
start powershell -WindowStyle hidden -c (New-Object Media.SoundPlayer "Dosya Yolu").PlaySync();
İşinizi görmeli.

Scriptin başına koyun. Dosya yolu kısmına çalacak sesin yolunu girin. WAV formatı gerekli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı