CMD'ye yanlış komut yazılırsa ne olur?

BizonTR

Kilopat
Daha fazla  
Windows CMD komut sistemine yanlış, geçersiz bir komut yazılırsa ne olur? Sistem çöker mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçersiz bir komut yazılması halinde hiçbir şey olmaz. Hata alırsınız. Hiçbir şeye zarar gelmez. Yanlış bir komut girilirse de, girilen komuta bağlıdır. Basit bir programla ilgili tek yanlış komut sistemi etkilemez. Sadece girilen kodda bahsedilen yazılımı etkiler.

Ancak;
Terminal arayüzde yapılacakların sınırı yoktur. Yazılan komuta göre işletim sisteminin istenilen yeri bozulabilir. Veya tüm sistemi çökertebilirsiniz. Veya sistemde bir backdoor açılabilir. root yetkilerine sahip ise hiçbir şeye erişimde sorun yaşanmaz.
Bu yüzden, internette gördüğünüz her kodu girmeyin. Güvenilir bir kaynak değil ise, kodun hangi programı etkilediğini ve konfigurasyonlarına vaktiniz varsa bakın.

Yanlış derken, olmayan bir kodu yazmaktan bahsediyorsan bir şey olmaz, hata verir. Ama örneğin başka bir komut yazacakken deltree yazarsanız -gerçi onay istiyor diye hatırlıyorum ama emin değilim- o dizini silersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…