CMOS Checksum Hatası ve Kablosuz Bağlantının Kapanması

Brosfer

Megapat
Yer
Varşova
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Merhaba arkadaşlar. Casper TN121R bilgisayarım da altta paylaştığım fotoğrafta ki gibi bir hata geliyor. Bilgisayarı açtığım da ise saat değişmiş ve kablosuz bağlantı aktif olmuyor. FN+f11 yaptığım da ise sağ altta sürücü yükleniyor diyerek kablosuz bağlantıyı aktif ediyor. Ayrıca aralıklı olarak programlar da donma oluyor 20 saniye kadar bekledikten sonra düzeliyor. Bilgisayarıımın pili bitip enerjiyi kesene kadar sıkıntı yok fakat pili bitip fişten çıkarıp tekrar taktığım da bu sorunlar oluşuyor. BİOS pilinin bittiğini düşünüyorum ki inşallah öyle değildir. Çünkü laptop olduğu için nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

https://www.dropbox.com/s/h4aw0v4z8512fyb/IMAG0051.jpg

BIOS'a girip Load Optimized Defaults yaptıktan sonra Save & Exit der misin.

Defalarca yaptım fakat yine gücünü tamamen kesip açtıktan sonra eski ayarlara dönüyo ve kablosuz bağlantı yine aynı şekilde. Pilinin bittiğini düşünüyorum içini açtım fakat pili göremedim ne yapıcağımı şaşırdım. :S

Link
Verdiğim linkten güncel bios'unu indir.
Forumda Usb bootable yapmayı öğren uygula ve verdiğim rar içindekileri Usb belleğin içine at.
Biosdan boot edip karşına gelecek 98 ekranında 1. olarak şunu yazıp Enter'a bas ve işlemin bitmesini bekle step1
İşlem bittiğinde bilgisayarı yeniden başlat ve tekrar 98 ekranına gir şimdi step2 yazıp Enter'a bas ve bittiğinde bilgisayarı yeniden başlat.
Bilgisayar açılmadan direk bios'a gir, usb belleği çıkart ve bios default yapıp save and exit yapıp çıkış yap. Bundan sonra aynı hatayı alırsan garantisi yoksa bir bilgisayarcıya var ise servise götürüp pilini değiştir.

Link
Verdiğim linkten güncel bios'unu indir.
Forumda Usb bootable yapmayı öğren uygula ve verdiğim rar içindekileri Usb belleğin içine at.
Biosdan boot edip karşına gelecek 98 ekranında 1. olarak şunu yazıp Enter'a bas ve işlemin bitmesini bekle step1
İşlem bittiğinde bilgisayarı yeniden başlat ve tekrar 98 ekranına gir şimdi step2 yazıp Enter'a bas ve bittiğinde bilgisayarı yeniden başlat.
Bilgisayar açılmadan direk bios'a gir, usb belleği çıkart ve bios default yapıp save and exit yapıp çıkış yap. Bundan sonra aynı hatayı alırsan garantisi yoksa bir bilgisayarcıya var ise servise götürüp pilini değiştir.

Dedikleriniz birebir yaptım bios güncelledi 1.0.0.7 sürümünden 1.0.0.10 yükseltti fakat yine aynı sorun sanırım tek ihtimal pil kaldı :S

https://www.dropbox.com/s/0ftmdesvibhfwdk/IMAG0053.jpg

Bir de şunu deneyin. Bios default yapıp, save yaparsanız iyi olur.
Ramleri çıkartıp pinleri temizleyin, geri takın. Sonra default ve save işlemlerini yapın.
Dediğinizi denedim değişiklik olmadı. Sanırım tek çare pili değiştirme pil kasalı gibi değil bulamadım sanırım bilgisayarcıya götürmek zorunda kalıcam eğer değişim kolaysa anlatırsanız sevinirim. Yardımlarınız için de ayrıca teşekkür ederim arkadaşlar..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı