"CMOS setting wrong" hatası

RSTUDIOS

Megapat
Daha fazla  
ECS H61H2-MV CMOS setting wrong hatası alıyorum. CLR_CMOS Clear yaptım sonra BIOS pilini çıkartıp taktım sonra yeni BIOS pili alıp değiştirdim ve Del, F2, F7 tuşuna basınca klavyeye elektrik gitmeyi kesiyor ışıkları sönüyor sistem donuyor galiba emin değilim ama bir tuşa başınca işlev alamıyorum nasıl çözeceğim ben bunu?

Dosya Ekleri

• received_351139598834442.jpeg
    received_351139598834442.jpeg
    64,2 KB · Görüntüleme: 273
Son düzenleyen: Moderatör:
Batarya bitmiştir. Ayarları tutamıyordur. Ve saat tarih fabrika çıkışına dönünce genelde böyle kalır. Ayarlara girip bir iki şeyi değiştirip save ile çıktın mı?
Klavyede gram işlev olmuyor. Tuşa bastığım an klavyenin ışığı sönüyor yani ona giden elektrik.

BIOS ayarlarında bir sıkıntı olduğunu söylüyor. Boot ile alakalı olabilir. BIOS'a girip normal olmayan şeyleri düzeltin. Aslında BIOS'a girip "default settings" gibi bir ayar vardır, onu yapmanızın düzeltmesi gerek.
İşte ona giremiyorum bu ekrandan öteye geçilmiyor. Sadece del tuşuna basınca mause imleci görülüyor ve f2 tuşuna basınca Bi ekran görülüyor ama oda donuyor sonra.

Elimde ata kablosu var ddr2 sistemde kullandığım sabitdisk kablosu. Buda böylece kırıklığı var ama orası sadece plastik tarafı ben bant ile Bi çalışsın duruma göre yenisi alırım diyordum sistemi takas ile aldığım için. Ve harkdiski bilgisayara bağlamayınca gene cmos setting wrong yazısı çıkıyor.

Dosya Ekleri

• received_404184793492107.jpeg
    received_404184793492107.jpeg
    85,6 KB · Görüntüleme: 107
Pili söküp CLR_CMOS işlemini tekrarlayın. Pili takın sizi BIOS'a onun yönlendirmesi gerekiyor aksi halde sıfırlanmamış oluyor. Ayrıca işlemi yaparken klavye de takmayın sizi ilk ekrana attıktan sonra klavyeyi takın ve reset atın.

Pili söküp CLR_CMOS işlemini tekrarlayın. Pili takın sizi BIOS'a onun yönlendirmesi gerekiyor aksi halde sıfırlanmamış oluyor. Ayrıca işlemi yaparken klavye de takmayın sizi ilk ekrana attıktan sonra klavyeyi takın ve reset atın.
Maalesef gene aynı 😕.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı