Hocam dediklerinizi yaptim fakat oyunlardan atiyor veya hic girmiyor.Zamanlamalari gevseteyim mi?Aynı konuyu tekrar tekrar açmasan artık? Yetmedi mi? "Öne çıkar" diye bir tuş koymuşlar, hani az onu kullansan?
Gecikme süresinden niye rahatsız oluyorsun? Ne var gecikme sürelerinde?
Bu RAM'de beş para etmez Samsung B-Die var. DRAM Calculator üzerinden yapacağın OC, gerçek Samsung B-Die için.
3600 MHz DRAM
1800 FCLK
16-20-20-20-38
1.35 DRAM Voltage
Dene.
Infinite fabric ayarını 1800 yaptın değil mi?
Dediğim gibi çöp bunun çipi. Ayrıca ayarladıktan sonra TM5 veya hcı Memtest yapmalısınız.
Windows üzerinden çalışan RAM test programı: HCI Memtest
Merhabalar. RAM'lere OC yapmaya karar verdikten sonra Memtest86'nın uzun test sürelerinden bıktım. Bu bağlamda yeni bir yazılım arayışına girdim. Sonuç olarak bu programı buldum. 😁 Oldukça hızlı ve Windows üzerinden çalışan bu ücretsiz yazılımın kullanımı oldukça basit. Şunu da belirteyim, bu...www.technopat.net
Windows üzerinden çalışan RAM test programı #2: TM5
Merhabalar, yeni bir bellek testi yazılımı ile karşınızdayım. 😁 Belleklere OC yapmaya meraklı olduğum için sürekli yeni yazılımlar keşfediyorum. Bana bu programı gösteren @Plyra'ya teşekkürler. Ek olarak, bellekte sorun olup olmadığına dair kesin emin olmak istiyorsanız Memtest86...www.technopat.net
hocam 16-19-19-38 zamanlama ile 3600 mhz 1800 fclk yaptım.Sistemde sorun çıkmadı.49875 Read, gecikmeye ise 70.5 ns verdi.İyi midir?Voltajı biraz daha ver ve zamanlamaları gevşet bakalım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.