CNC torna operatörlüğü nasıl bir meslek?


Aynen öyle hocam bu sistemden kurtuluş yok maalesef bizde bir tiyatronun oyuncularıyız ama en azından güzel bir geliri herkes istiyor veya güzel bir yaşamı hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.
 

Merhaba hocam. Uzun zamandır site de yoktum. Ben geçen yıl bu sektörden ayrıldım. Şu anki noktada, o zamanlar mesleğe başlarken planladığım hedef noktasındayım. Amacım para biriktirip kendi iş yerimi kurmaktı ve para biriktirirken market, kurye tarzı dönemlik bir iş değil belki asıl mesleğim bu olur dediğim sanayi üzerinden yapmak istedim. Bu sayede hem para mı biriktiriyor ve kendi işimi kurmak için maddi temel oluşturuyordum hem de meslek edinip koluma altın bilezik takmış oluyordum. Bu işte kendimce belli bir seviyeye gelmiştim. Memnundum. Askerlik ve kendi işim derken noktayı koydum. Tabi kendi işimi kardeşlerimle ortak açtığım için, torna işinde çok iyi paralar kazandım diyemem.
 
Anladım hocam teşekkür ederim cevap için. Hakkınızda hayırlısı. Peki sizce değer mi verilen maaşa? Genel olarak kime sorsam operatörler maaştan şikayetçi yani az veriyor diyorlar.
 
Anladım hocam teşekkür ederim cevap için. Hakkınızda hayırlısı. Peki sizce değer mi verilen maaşa? Genel olarak kime sorsam operatörler maaştan şikayetçi yani az veriyor diyorlar.

1 yıldır piyasa da değilim ama bu biraz çalışanın ne kadar bilgili ne kadar usta olduğuna ve nerede çalıştığına göre değişiyor. Mesela benim çalıştığım 10-15 kişilik bir iş yeri vardı. Bu iş yerinde sadece bir kişi diğerleri 25-30k maaş alırken kendisi 45-50k maaş alıyordu. Bu adam hem çizim yapıyor, hem işlenecek malzemelere aparat/düzenek kurabiliyor(bu seri üretim olan bir yer için önemli bir yetenek), hem tezgah ayarını yapabiliyor. Bunun yanı sıra ne kadar kendi işi olmasa da ön muhasebe işlerini yapıyor, giren çıkan elemanlarla ilgileniyor, müşterilerin patronla olan fiyat anlaşmalarına dahil oluyor yani özetle yapmadığı iş yok aşırı dinamik bir adamdı. Ve bunu yanı sıra 15 senedir çalışıp henüz çizim yapmayı bilmeyen, hazır çizilmiş, aparatları tasarlanmış bir işi tezgaha ayarlıyordu. İşi iyi kötü bilen herkes tezgah ayarlamayı biliyordu zaten. Ve bu adamlar kendilerini geliştiremedikleri için vizyon olarak yetersiz kalıyorlardı. Klasik bir sözdür ama kendini ne kadar geliştirir ne kadar yeniliğe açık olabiliyorsan bu işte o kadar iyi oluyorsun. Tabii çalıştığın yer buna göre değişiyor ve maaşın çalıştığın yere göre belirleniyor.

Ama bu işte para var derler ya, ben şunu anladım bu işte para varsa 1-2 tezgaha da sahip olsa kendi işini kuranda var. Yani sanayi dükkanı gibi yerde çırak olacaksın, kendini geliştireceksin. Sonra varsa sermayen küçük bir sanayi dükkanı açacaksın. Maaşlı çalışacaksan da kendini makine teknolojileri alanında geliştirecek ve büyük firmalarda çalışacaksın. Yani bu işi yaparken CNC operatörü olarak bakmayacaksın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…