Hocam ben daha yeni başlayacağım yani mesleki eğitim merkezine geçtim yaşım 15 birkaç aya 16 oluyorum 4 yıl bu işi yapıp belge almam gerekmezmi?
Amacım usta olmak bir fabrikada devamlı olarak çalışmak
Mesleki eğitim merkezinden mezunum bende. Benim okulum berbattı hiç bir donanım yoktu. Berberlerin, Kadın kuaförlerini, yine bir nebzede olsa donanımlıydı ama makine için hiç bir şey yoktu.
4 yıl bu işi yapınca alacağınız belgeler şunlardır = kalfalık belgesi, ustalık belgesi, lise diploması, iş yeri açma. CNC işinde sektörler vardır. yedek parça, plastik enjeksiyon kalıbı, savunma sanayi, havacılık ve bir kaç alan daha var.
Savunma sanayinde ve havacılıkta ölçülerde mikro kullanılır.
Yedek parça gibi fason üreten yerlerde mili metre. Benim çalıştığım plastik enjeksiyon kalıbı yapan yerde yine milimetre kullanırdı.
Örnek veriyorum fason yani seri üretim yapan bir yere girerseniz (öyle gözüküyor çünkü düğmeci olarak gireceksiniz diye tahmin ediyorum) gire bileceğin en dandik alan olacaktır. Aralarında en az memnun kaldığım hatta gittiğim her gün küfür ettiğim ve ailem zorla çalıştırdığı için kovulmaya çalıştığım fason üretim yeri oldu. Kendini bir nane sanan adamlar tezgahına bor yağına koymayı üşeniyordu 20-25 litre şeyi ben eşek gibi taşıyordum (işkence yapmak için yaptırıyorlardı) çünkü 250-500 gram bor yağını dökünce olay çözülüyordu aslında.
Yani senin yerinde olsam mesleki eğitim merkezine giderdim ama CNC üzerine gitmezdim. Şayet beni işe alıp işi öğretecek adamların çocukları lise zamanına geldiğinde özel okula yolladılar ama ben lise yaşımda bildiğiniz kölelik yapıyordum. işin özü beni tepe tepe kullandılar.
ve her zaman şunu söylerlerdi (bu işin geleceği her zaman var. her yere gitsen her yerde iş bulursun sloganıydı

)
Her neyse üst kısımları boş ver sadece bu kısmı anlaman yeterli : Eğer kendini erkenden bu yaşlarda yetiştirirsen ve iş yerinde adamların gözüne girersen (yalakalık olarak değil) iş yapa bilme potansiyeli olarak. Ama gerçi yalakalık iş yapa bilmeden daha önemli sanayiden ama sen yine de işini yap

Ama şu hedefini unut fabrikada çalışmak yerine 35 yaşımda kendimi atölyemi açmak istiyorum hedefini belirlemelisin. sadece bu iş değil berberlik için elektrik için adım atacağın tüm işlerde bu geçerlidir. ola bileceğin en kötü şey patronun müdürün altında emir almak. Neler var neler görsen ama hiç bir zaman görmemeni diliyorum <3
@ard50500 Bende bu arkadaşımız gibi denizcilik bölümünü kazanmak istiyorum. Deniz ulaştırma işletmeyi hedefliyorum.