Benbugranabersiniz
Picopat
Daha fazla
CNC Frezeye yönel. CAD ve CAM öğrenirseniz çalıştığın yerlerde ve gideceğin yerlerde oldukça parlayan bir personel olursunuz
Bu işte mobing ve diğer her şey oldukça yüksek. Ben 5 tane CNC atölyesinde çalıştım 4Ü yüzüne bakılmayacak insanlarlaydı. CAD'ya da CAM kullanan bir personel olursanız bu yüzüne bakılmayacak insanlar o kadar sıyrılırsınız.
Not: Ben okul gereği 4 yıl boyunca CNC Freze ve Torna atölyesinde staj yaptım. Çırak olduğum içinde CAD yapan CAM yapan Elle programa yazan, Tel erezyoncular, Taşlamacılar, Teknik hırdavatcılar, Talaşcılar ile oldukça haşır neşir oldum.
Liseden makine CNC çıkışlı olarak çok güzel bir meslek ama ortamı vs rezalet düzgün bir atolyeye girmezsen ağlatırlar ilk başlarda.
Ayrıca hedefin ne bu meslekten nereye yükselmeyi planlıyorsun? Yükselebileceğin bir meslek değil en fazla ustabaşı olursun. Maaşın kötü olmaz ama yükselemessin hemşirelik gibi düşün. Kendi atolyeni açarsan çok güzel olur ama zor.
Hayattan amacın bu olmasın. Tamam güzel meslek ama emekli olana kadar bir fabrikada usta olup mu çalışacaksın çalıştığım fabrikada 43 yaşında bir frezeci vardı adama baksan 60 yaşında gözüküyor. Çok yıpratan bir meslek. Sağlam bir para biriktirene kadar yapılabilir ama hayatını bu mesleğe adamak saçma geliyor. Çünkü sen kod yazmıyorsun bir şey yapmıyorsun parçayı bağlıyıp starta basıyorsun. Teknik resim vs dersen geleceği tabikide var çünkü sen direk çizimi yapıyorsun operatörler gibi emir kulu değilsin. Yükselirsinde fabrikalarda (belli başlı yerlerde) yada en kötüsü kendi şirketini kurup çizersin ve satışını yaparsın ki tahmin edilmiyecek seviyede paralar kazanırsın.Amacım usta olmak bir fabrikada devamlı olarak çalışmak
Mesleki eğitim merkezinden mezunum bende. Benim okulum berbattı hiç bir donanım yoktu. Berberlerin, Kadın kuaförlerini, yine bir nebzede olsa donanımlıydı ama makine için hiç bir şey yoktu.Hocam ben daha yeni başlayacağım yani mesleki eğitim merkezine geçtim yaşım 15 birkaç aya 16 oluyorum 4 yıl bu işi yapıp belge almam gerekmezmi?
Amacım usta olmak bir fabrikada devamlı olarak çalışmak
İnşallah kazanırsınız. Şuan yurtta oda arkadaşım dediğiniz bölümü okuyor bu yaz stajı var istanbulda ve gayet memnun. Ben 4 yıllığını okuyorum denizcilik işletmeleri yönetimi diye geçiyor. Hem gemiye çıkma şansım daha fazla oluyor (ki asla istemiyorum@ard50500 Bende bu arkadaşımız gibi denizcilik bölümünü kazanmak istiyorum. Deniz ulaştırma işletmeyi hedefliyorum.