CNC vs aşçılık meslekleri

Turok_28

Hectopat
Merhaba, bu konuyu yaz ayında da açmıştım ama yine açmak istedim şu an bir yerde geçici çalışıyorum, sizce Uzak Doğu mutfağında mı çalışmak mantıklı yoksa CNC freze işinde mi mantıklı? CNC piyasası durgun diyorlar ama iş ilanları var. Uzak Doğu mutfağında ise iş bol amacım kendimi iş konusunda geliştirip 2-3 dil öğrenip yurt dışına gitmek, her iki iş de hoşuma gidiyor.
Teşekkürler.

Uzak Doğu mutfağı, yurt dışı için daha uygun ve iş imkânı fazla.CNC teknik ama piyasa durgun, yurt dışında daha zorlayıcı olabilir.Dil öğrenme ve gelişim açısından mutfak daha avantajlı görünüyor.Fakat ortaoamaya göre daha fazla maaş almak istiyorsan ve önemli işler yapmak istiyorsan (otomoviv vb.) CNC freze seç.
Senin tercihin ama bence Uzak Doğu Mutfağı.

Son düzenleme:
Merhaba, bu konuyu yaz ayında da açmıştım ama yine açmak istedim şu an bir yerde geçici çalışıyorum, sizce Uzak Doğu mutfağında mı çalışmak mantıklı yoksa CNC freze işinde mi mantıklı? CNC piyasası durgun diyorlar ama iş ilanları var. Uzak Doğu mutfağında ise iş bol amacım kendimi iş konusunda geliştirip 2-3 dil öğrenip yurt dışına gitmek, her iki iş de hoşuma gidiyor.
Teşekkürler.

CNC ustaları her zaman her yerde iş bulabilir
Şu an en kötü 80 90 bin maaş da alıyorlardır.
Amacın her zaman iş bulmak ise ve seviyorsan CNC tercih etmelisin.

CNC Freze yazıp konuyu kapatmışsın. Aşçılık yazıyorsun ama uzak doğu olduğunu belirtiyorsun. Senin CNC Freze işinde çalışasın yok gibi. Bence aşçılık yap.

otomotiv, makine imalatı, kalıpçılık, savunma sanayi gibi önemli işler için CNC Freze kariyeri bence daha mantıklı. Çünkü şu an Türkiye olduğunu düşünüyorum madem bir işi öğreneceksen yerinde öğrenmen gerekir diye düşünüyorum aşçı çıraklığını yapacağın yer çok kaliteli bir yer değilsen kendini heba etme. Tabii ki bizde CNC alanında pek ileri gitmiş sayılmayız ama CNC ve Aşçılık kıyaslarsak bence CNC daha gelişmiş diye biliriz.

Teşekkürler.
İkisi de hoşuna gidiyorsa, bence Uzak Doğu mutfağı biraz daha dinamik ve dünya çapında iş imkânı sunar. Ayrıca dil öğrenip yurt dışına gitme amacına daha yakın olur. CNC işinde de iş var ama piyasası biraz durgun, biraz daha sabır gerekebilir. İkisini de düşün ama yurt dışı hedefiyle Uzak Doğu mutfağı daha mantıklı olabilir gibi.

CNC ustaları her zaman her yerde iş bulabilir.
Şu an en kötü 80 90 bin maaş da alıyorlardır.
Amacın her zaman iş bulmak ise ve seviyorsan CNC tercih etmelisin.

80 90 alanlar ekstrem işler yapanlar ve her yer o paraları vermiyor büyük yerler verir, ortalama 4-5 yıllık eleman 40-60 arası alır mesai ile 100 bile alan var tanıdığım kişiler var ama piyasa bitik diyorlar 2 yıl once girseydin iyiydi diyorlar.

İkisi de hoşuna gidiyorsa, bence Uzak Doğu mutfağı biraz daha dinamik ve dünya çapında iş imkânı sunar. Ayrıca dil öğrenip yurt dışına gitme amacına daha yakın olur. CNC işinde de iş var ama piyasası biraz durgun, biraz daha sabır gerekebilir. İkisini de düşün ama yurt dışı hedefiyle Uzak Doğu mutfağı daha mantıklı olabilir gibi.

Bir yer buldum işi öğreteceğiz sonra da altına eleman vereceğiz diyorlar, tabii ben başta kariyer için uzun süre çalışabileceğim öğretecek bir yer arıyorum deyince ciddiye aldılar CNC de ise en alttan başlarsın, Facebook gruplarında iş arayan çok usta var, arkadaşımın firması bayağı eleman çıkardı önümüzdeki seçimlere kadar böyle gider gibi 2-3 yıl. Aklıma başka işte gelmiyor CNC okuduğum ve havalı bölüm, Uzak Doğu yemekleri de ilgimi çekiyor yemek yapmayı severim kararsızım.

CNC freze yazıp konuyu kapatmışsın. Aşçılık yazıyorsun ama Uzak Doğu olduğunu belirtiyorsun. Senin CNC freze işinde çalışasın yok gibi. Bence aşçılık yap.

Otomotiv, makine imalatı, kalıpçılık, savunma sanayi gibi önemli işler için CNC freze kariyeri bence daha mantıklı. Çünkü şu an Türkiye olduğunu düşünüyorum madem bir işi öğreneceksen yerinde öğrenmen gerekir diye düşünüyorum aşçı çıraklığını yapacağın yer çok kaliteli bir yer değilsen kendini heba etme. Tabii ki bizde CNC alanında pek ileri gitmiş sayılmayız ama CNC ve aşçılık kıyaslarsak bence CNC daha gelişmiş diyebiliriz.

Bulunduğum yerde iş imkanı az tuzla taraflarında iş çok her gün yola 4 saat vermek mantık dışı tanıdığım kalıpçı arkadaş piyasa bitik diyor ama havalı meslek tek kötü yanı ekonomi duzelmeden piyasa canlanmaz iş arayanı çok.

Son düzenleme:
80 90 alanlar ekstrem işler yapanlar ve her yer o paraları vermiyor büyük yerler verir, ortalama 4-5 yıllık eleman 40-60 arası alır mesai ile 100 bile alan var tanıdığım kişiler var ama piyasa bitik diyorlar 2 yıl once girseydin iyiydi diyorlar.

Bir yer buldum işi öğreteceğiz sonra da altına eleman vereceğiz diyorlar, tabii ben başta kariyer için uzun süre çalışabileceğim öğretecek bir yer arıyorum deyince ciddiye aldılar CNC de ise en alttan başlarsın, Facebook gruplarında iş arayan çok usta var, arkadaşımın firması bayağı eleman çıkardı önümüzdeki seçimlere kadar böyle gider gibi 2-3 yıl. Aklıma başka işte gelmiyor CNC okuduğum ve havalı bölüm, Uzak Doğu yemekleri de ilgimi çekiyor yemek yapmayı severim kararsızım.

Bulunduğum yerde iş imkanı az tuzla taraflarında iş çok her gün yola 4 saat vermek mantık dışı tanıdığım kalıpçı arkadaş piyasa bitik diyor ama havalı meslek tek kötü yanı ekonomi duzelmeden piyasa canlanmaz iş arayanı çok.
Bulunduğunuz yerde iş imkanı az ise bir şey diyemem. Çünkü benim olduğum yerde çok fazla CNC makinesine sahip dükkan ve bir o kadarda işçi arayan yerler var. Genel olarak CNC işinin çalışma şartları bence kötüdür. Ama ileride kendi işinizi yaparsanız yani iş yeri açarsanız gerçekten çok avantajlı bir meslek.

Bulunduğunuz yerde iş imkanı az ise bir şey diyemem. Çünkü benim olduğum yerde çok fazla CNC makinesine sahip dükkan ve bir o kadar da işçi arayan yerler var. Genel olarak CNC işinin çalışma şartları bence kötüdür. Ama ileride kendi işinizi yaparsanız yani iş yeri açarsanız gerçekten çok avantajlı bir meslek.

O yerler genelde düğmeci arıyorlar makinede sök tak yapıyorsun gelişmek için kalıphane ve büyük parçalar işleten yer bulman lazım o da büyük uğraş piyasadaki işlerin çoğu sök tak geçen sene çok yere başvurdum sök takçı firmalar dışında gel çalış diyen olmadı deneyimli arıyorlar.
Motosiklet tamiri.

Bulunduğunuz yerde iş imkanı az ise bir şey diyemem. Çünkü benim olduğum yerde çok fazla CNC makinesine sahip dükkan ve bir o kadar da işçi arayan yerler var. Genel olarak CNC işinin çalışma şartları bence kötüdür. Ama ileride kendi işinizi yaparsanız yani iş yeri açarsanız gerçekten çok avantajlı bir meslek.

Motosiklet tamiri işi nasıl sence o işlerde hoşuma gider tamir vs elimden gelir ama yaş geçti onun için sanırım.

Son düzenleme:
O yerler genelde düğmeci arıyorlar makinede sök tak yapıyorsun gelişmek için kalıphane ve büyük parçalar işleten yer bulman lazım o da büyük uğraş piyasadaki işlerin çoğu sök tak geçen sene çok yere başvurdum sök takçı firmalar dışında gel çalış diyen olmadı deneyimli arıyorlar.
Motosiklet tamiri.

Motosiklet tamiri işi nasıl sence o işlerde hoşuma gider tamir vs elimden gelir ama yaş geçti onun için sanırım.
Motosiklet tamirini bende istiyorum benim çevremde yok malesef.

Dostum ben kıytırık yerde çalıştım düzenli çalışmadım
Bir gün gidip 2 gün gitmedim ona rağmen günlük 1100 alıyordum.
Ben acemi olmama rağmen.
Ayrıca mahalle arasında çalışmak var
Orta düzey çalışmak var.
Git sanayiye bak bakalım CNC adam 40 mı alıyor
Sanayide çırak 30'dan aşağı almıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı