Konu başlığı saçma olmuş olabilir ama sorumun cevabını merak ediyorum. Sistemim belirttiğim gibi. Call of Duty Modern Warfare 2019 yüksek sistem isteyen bir oyun. Ben düşük ayarlarda oynasam sadece anti aliasing Full'de olursa bilgisayarım zarar görür mü veya kullanım ömrü azalır mı? Ekran kartını yakma ihtimali var mı?
Oyunu oynarken değerler şu şekilde:
Konu başlığı saçma olmuş olabilir ama sorumun cevabını merak ediyorum. Sistemim belirttiğim gibi. Call of Duty Modern Warfare 2019 yüksek sistem isteyen bir oyun. Ben düşük ayarlarda oynasam sadece anti aliasing Full'de olursa bilgisayarım zarar görür mü veya kullanım ömrü azalır mı? Ekran kartını yakma ihtimali var mı?
Donanım ömrünü azaltan şey (her şeyde olduğu gibi) sıcaklıktır hocam. Yüksek grafik ayarı yük bindirmek demektir, bu da sıcaklık yaratır. Yani dolaylı yoldan ömrü tabii ki azaltır. Donanımızına güzel hava akışı sağlarsanız ömrünü uzatırsınız.
Oyun içerisinde maks 57-60 derece işlemci sıcaklığı gayet güzel gözüküyor.
İşlemci modeliniz nedir?
Ekran kartı sıcaklığınız 60'ın üstüne çıkıyor mu?
Kasa havalandırması iyi olduğu ve güzel bir termal macun kullanıldığı zaman bileşenlerde tehlikeli ısınmalar kolay kolay meydana gelmez. Gelse bile hem işlemcide hem ekran kartında donanımın zarar görmesini önlemek adına bazı önlemler mevcut. Parçalar tehlikeli şekilde ısındıklarında önce çalışma frekansını kısarlar ve performans kaybı yaşarsınız. O da işe yaramazsa crash yersiniz ya da bilgisayar kapanır. Böyle bir şey yaşamıyorsanız endişelenecek bir şey yok.
Sıcaklıklar normal olduğu sürece isterseniz bilgisayarı 7/24 %100 kullanımda çalıştırın, bir zarar gelmez. (Tabii diskin yazma işleminden ömrünün kısalmasını falan katmıyorum hesaba o ayrı bir konu.)
En ucuz Asus GTX 1650 Phoenix OC Edition PH-GTX1650-O4G 128 Bit GDDR5 4 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus GTX 1650 Phoenix OC Edition PH-GTX1650-O4G 128 Bit GDDR5 4 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 4.558,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Donanım ömrünü azaltan şey (her şeyde olduğu gibi) sıcaklıktır hocam. Yüksek grafik ayarı yük bindirmek demektir, bu da sıcaklık yaratır. Yani dolaylı yoldan ömrü tabii ki azaltır. Donanımızına güzel hava akışı sağlarsanız ömrünü uzatırsınız.
Oyun içerisinde maksimum 57-60 derece işlemci sıcaklığı gayet güzel gözüküyor.
İşlemci modeliniz nedir?
Ekran kartı sıcaklığınız 60'ın üstüne çıkıyor mu?
En ucuz Asus GTX 1650 Phoenix OC Edition PH-GTX1650-O4G 128 Bit GDDR5 4 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus GTX 1650 Phoenix OC Edition PH-GTX1650-O4G 128 Bit GDDR5 4 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 4.558,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!