CoD: Warzone - Game Pass aboneliği aldıktan sonra çözülen "GOLD_FLAKE" hatası

KrissVector

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T5 v23.2
i7 12650h
Rtx 4060
32 Gb 3200 ram 2x16
1TB nvm2

Gigabyte A320m-s2h
AMD Ryzen 3 3100
Sapphire Rx570 Nitro+ 8Gb
Gskill Ripjaws 16gb 3200 ram 2x8
550w Bronz PSU
Meslek
Otomotiv
Bu metni gerçekten artık TR'deki imkansızlıkların sebep olduğu kısıtlamalar ve çözülemeyen (çözülemeyen diyorum çünkü temelinde paramızın gücünün yetemeyişi ve dolaylı yoldan daha iyi sistemler kullanamama ve oyun şirketlerinin ya da dağıtıcılarının vs. daha fazla para kazanma hırsıyla belli başlı hileli soygunlara başvurması söz konusu) durumlar.

Nedir bunlar? Başlıca 1 hafta kadar bir süredir deneyimlediğim, ne yaptıysam ne konsol tarafından ne de PC tarafından ulaşamadığım CoD Warzone oyunu. Konsol tarafında daha önce oynadığım CoD Warzone son gelen pasific güncellemesiyle beraber Xbox One S konsolumda "GOLD_FLAKE" gibi bir hata sebebiyle açılmaz oldu. Daha doğrusu oyun ara ara açılıyor, lobide takılabiliyor. Bazen de lobiye bile girilmiyor. İstediğiniz Battle Royale modunu seçip oyuna girer girmez beni bu hata yüzünden oyundan attığı da oluyor. Ne gariptir ki yaptığım kapsamlı bir araştırma sonucu yabancı destek kanallarında bulduğum çözüm şu oldu. "Xbox Game Pass Ultimate" ya da "Xbox Live Gold" aboneliği satın almak! Denemekten zarar gelmez dedim ve Game Pass aldım, inanamazsınız oyuna girdim arkadaşlar.

Sonra bundan inanılmaz rahatsız oldum ve CoD Warzone'da kasan konsolumun Xbox Game Pass aboneliğini iptal ettim ve tekrar denedim oyuna girmeyi ama nafile. GOLD_FLAKE hatasını tekrar aldım. Daha sonra en azından 1080p Low grafiklerde 40-50 FPS'lerde oynayabildiğim bilgisayarımda CoD Warzone'u açtım ki pasific güncellemesiyle birlikte bir iki kere oynamış ama haritaya adapte olamadığım için oyunu bir müddet PC'de tercih etmemiştim. Sadede geleyim, oyunu açtım, oyunun en son girdiğim stabiliteyle uzaktan yakından alakası yok. Aynı ekran kartıyla (GTX 1050 Ti) rahat oynadığım oyun lobide bile kasar olmuş bunun yanı sıra aynı şekilde ne hikmetse ben oyuna girmeye çalışınca gold_flake hatası almasamda oyun her zaman sadece oyuna giriş ekranında istisnasız kilitlenir oldu.

Arkadaşlar bu bahsettiğim zamanlar 1-1, 5 hafta içinde, yanlış anlamayın. Denemediğim yöntem kalmadı. Oyunu onarmak, silip baştan yüklemek (2 kere yaptım), NVIDIA Experience'dan ayarları optimuma çekmek, oyun içinden bütün grafik ayarlarını kurcalamak ama olmadı. Ben artık bıktım. Gerçekten söyleyecek sözüm kalmadı. Merak edenler için sistemim aşağıdaki gibidir.

• ASUS M5A97
  • AMD FX 6300 4.3GHz - OC'li çalışıyor, yükte maksimum 55-60 derece.
  • Xigmatek kule tipi soğutucu.
  • ASUS Cerberus GTX 1050 Ti 4 GB.
  • Corsair 4x4 GB (1833 MHz) RAM
  • 650W PSU.

"Sistemi yazma sebebim sistemin eski ama böyle oyunlarda halen az da olsa ideal olması ve buna nispeten ne yazık ki çoğu kardeşimizin bu veya bunun ayarındaki sistemlere bile artık ulaşamıyor olması."

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı