CoD Warzone oyun sırasında sistem kendini resetliyor

DeepHorizon16

Hectopat
Selamlar dostlar. 2K Ultra ayarlarda oynarken 15 20 dakika sonra oyun donuyor ve sistem kendini resetliyor. Art arda 2. kez yaptı ve yaptığı sırada sıcaklık değerleri gayet normaldi. Ekran kartı 65 derece civarları, İşlemci ise 63 derece civarlarındaydı. RAM kullanımı 11 GB dolaylarındaydı. Genel olarak Forza Horizon4 oynuyorum yine aynı şekilde 2K Ultra ayarlarda bir sorun olmuyor. CoD'da bunu yapmasının sebebi ne olabilir? Donanımsal bir sıkıntı mı acaba?

Selamlar dostlar. 2K Ultra ayarlarda oynarken 15 20 dakika sonra oyun donuyor ve sistem kendini resetliyor. Art arda 2. kez yaptı ve yaptığı sırada sıcaklık değerleri gayet normaldi. Ekran kartı 65 derece civarları, İşlemci ise 63 derece civarlarındaydı. RAM kullanımı 11 GB dolaylarındaydı. Genel olarak Forza Horizon4 oynuyorum yine aynı şekilde 2K Ultra ayarlarda bir sorun olmuyor. CoD'da bunu yapmasının sebebi ne olabilir? Donanımsal bir sıkıntı mı acaba?
Sistem özelliklerini detaylı şekilde yazarsan, Forum da olan kişilerin de yardımı, daha rahat ve detaylı olur

Sistem özelliklerini detaylı şekilde yazarsan, Forum da olan kişilerin de yardımı, daha rahat ve detaylı olur
İmzamda belirttiğim için tekrar belirtme gerekliliği duymamıştım.
Driver sürümün nedir? Bende de böyle bir sorun vardı fakat 20.2.2'ye geçtim, FreeSync'i kapattım ve hiçbir sorun kalmadı.
20.2.2 whql kullanıyorum.
Sistem aşırı ısıdan kendini kapatmış.
En mantıklı cevap bu.
Oyundaki değerler değilse cevap bu.
Sistem MSI afterburner değerlerine göre ısınmıyor. 45 50 dakikalık bir deneme daha yaptım. hiçbir şekilde kapanmadı. Sıcaklık değerleri yine aynı civarlarda. Ekran kartı max 67 derece görmüş, CPU ise 60.

İmzamda belirttiğim için tekrar belirtme gerekliliği duymamıştım.

20.2.2 WHQL kullanıyorum.

Sistem MSI Afterburner değerlerine göre ısınmıyor. 45 50 dakikalık bir deneme daha yaptım. Hiçbir şekilde kapanmadı. Sıcaklık değerleri yine aynı civarlarda. Ekran kartı Max 67 derece görmüş, CPU ise 60.

Kesinlikle driver sorunu olduğunu düşünüyorum. Dediğim özellikleri kapatıp dener misin ? Ayrıca Afterburner kullanma, ben de donma gibi sıkıntılar oluşturuyordu.

Kesinlikle driver sorunu olduğunu düşünüyorum. Dediğim özellikleri kapatıp dener misin ? Ayrıca Afterburner kullanma, ben de donma gibi sıkıntılar oluşturuyordu.
Sorun ekran kartından mı kaynaklanıyor yani? Donanımsal başka bir sıkıntı olma ihtimali nedir ram işlemci vs gibi?
Afterburner yerine ne önerirsiniz? AMD'nin OSD ekranı sanırım max ve min değerleri kaydetmiyor. Sadece anlık olarak belirtiyor.

Şimdi açıkçası bu Driver sorunlarından çok çektim. Yabancı forumlardan bakarak çözüm buldum. Donanımsal olma ihtimali düşük çünkü 5700 serisinde internette böyle birçok sorun bulabilirsin. Sadece bir oyunda olması da zaten donanımsal olmadığını kanıtlar nitelikte. İzleme programı en azından şimdilik kullanma. Ben işlemci sıcaklığı görmek için Core temp kullanıyorum.

1 1.5 hafta önce Forza Horizon4 oynarkende 2 3 kez oyun takılıp masaüstüne atmıştı aslında. 1 haftadır olmuyor ama. Önerini uygulayacağım bakalım ne olacak.
45 50 dakika yine oynadım ve herhangi bir sorun yaşamadım. İzleme programı ve freesync yine aktifti. Sanırım sıkıntı yazılımsal. Donanımsal bir durumda her seferinde aynı şeyi yapması gerekir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı