BuNickTamYirmiHarfli
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Web Developer
Herkese merhaba. Halihazırda CI3 yazan biriyim ve artık bir şeyler geliştirme vaktinin geldiğini düşünerek CI4 başladım. Yıllar önce de bir göz atmıştım lakin arasında çok fazla syntax farkı olduğu için bırakmıştım.
Yazarak öğrenmeyi seven biriyim ve CI3 'de ki admin panelimi 4 ile yazarak öğrenmek istedim.
Olaya giriş ekranı ile başlayacaktım ki, 403 hatasıyla karşılaşıp araştırıp bir çözüme ulaşamayıp soluğu burada alana kadar
)
Aşağıda JS ve CSS dosyalarını çağırma şeklim için birer örnek mevcut;
Dosyaların olduğuna eminim. Public klasörü içinde bir adet .htaccess dosyası, bir adet favicon.png ve panel klasörü (içinde js, style gibi assets klasörleri ve dosyaları) var.
favicon.png 'yi çekip gösterebiliyorum. Lakin CSS ve JS çekmek istediğimde ise 403 hatası almaktayım.
.htaccess içeriği;
CI4 'ün otomatik oluşturduğu htaccess dosyası, sadece "Require all denied" iken favicon 'da çekemiyordum, onu granted yaptığımda favicon 'u çekebildim.
Linke gittiğimde ise aldığım hata ise şu şekilde;
htaccess dosyasının içini temizlediğimde de erişemiyorum. Sıkıntının nereden olduğunu çözemedim. Bilen arkadaşlar bir el atabilir mi?
Linux dosya izinlerinden dolayı çekemiyormuşum. "Public" klasörüne ve alt klasörlerine 777 verince okuyabildi.
Yazarak öğrenmeyi seven biriyim ve CI3 'de ki admin panelimi 4 ile yazarak öğrenmek istedim.
Olaya giriş ekranı ile başlayacaktım ki, 403 hatasıyla karşılaşıp araştırıp bir çözüme ulaşamayıp soluğu burada alana kadar
Aşağıda JS ve CSS dosyalarını çağırma şeklim için birer örnek mevcut;
PHP:
<base href="<?php echo base_url();?>">
<link rel="stylesheet" href="public/panel/css/style.css" {csp-style-nonce}>
<script src="public/panel/js/plugins/bootstrap.min.js" {csp-script-nonce}></script>
Dosyaların olduğuna eminim. Public klasörü içinde bir adet .htaccess dosyası, bir adet favicon.png ve panel klasörü (içinde js, style gibi assets klasörleri ve dosyaları) var.
favicon.png 'yi çekip gösterebiliyorum. Lakin CSS ve JS çekmek istediğimde ise 403 hatası almaktayım.
.htaccess içeriği;
Kod:
<IfModule authz_core_module>
Require all granted
</IfModule>
<IfModule !authz_core_module>
Deny from all
</IfModule>
Linke gittiğimde ise aldığım hata ise şu şekilde;
Kod:
Forbidden
You don't have permission to access /public/panel/css/style.css on this server.
htaccess dosyasının içini temizlediğimde de erişemiyorum. Sıkıntının nereden olduğunu çözemedim. Bilen arkadaşlar bir el atabilir mi?
Linux dosya izinlerinden dolayı çekemiyormuşum. "Public" klasörüne ve alt klasörlerine 777 verince okuyabildi.
Son düzenleme: