Çökmüş bir Windows 10 sistemin MBR mi GBT mi olduğu nasıl anlaşılır?

500872

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde Windows 10 bir sistem vardı 2. kez başıma şöyle bir olay geliyor.
İşim oluyor bazen PC'yi uyku moduna aldıktan sonra bilgisayarı açıyorum ekran gelmiyor BIOS'a bile giremiyorum, 3-5 kere aç kapat yaptıktan sonra sistem kurtarma kısmına atıyor ve çöküyor Windows kurtarma seçenekleriyle kurulamıyor. Sebebi nedir sizce?

Şimdi USB ile sisteme Windows 10 kuracağım sistemimin MBR mi GBT mi olduğunu bilmiyorum, hangisini seçmeliyim?

Sistem özellikleri.

ASUS Prime B450M K 2
Ryzen 5 5600.
RTX 4060 Ti.
KC3000 1 TB SSD.
Seagate 480 GB HDD.
MSI 550W PSU.

Windows 11 PC 1 saat ya kullandım ya kullanmadım. Oyunlarda ne performans veriri ara yüzü nasıldır falan hiç bakmadım ilgilenmedim ama yaşın 25 üstü ise anlarsın windıws 7 mi yoksa Windows 8.5 bak 8 demiyorum 8.5 diyorum gayet stabildi lakin arayüzü 7'nin verdigi zevki veya kolaylıgı vermiyordu. Rutin iyidir insanlar bildigi rahat ettigi sistemi kullanmaya yatkındır. Daha windıws 10 destegi devam ediyor ve bilmiyorum ama oyunlarda falan Windows 11'den eksik kalır yani yok neden yeni bir arayüze adapte olmak için uğraşayım ki bu benim düşüncem tabii.

Fikrinize saygı duyuyorum ancak Windows 11'in arayüzü daha modern ayrıca şimdi geçmedi seneye destek kesilince geçti yine adapte olmak ile uğraşacak arkadaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı