Öncelikle 12.sınıfım bu sene YKS'ye gireceğim ve hava harp istiyorum ama çölyak hastasıyım. Sağlık için şartları okudum çölyakla alakalı bir şey bulamadım çölyak asker olmaya engel mi?
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun çölyak biraz sıkıntılı bir durum yediklerine dikkat etmen lazım. Sağlıktan kalmasan bile askeriyedeki yemeklerden dolayı problem yaşayabilirsin.
Çağımızın en sinsi hastalıklarından olan Çölyak hastalığına olan farkındalığı arttırmak için ‘Çölyak Hastalığı Bilimsel Toplantısı’ Edirne’de doktorların katılımıyla 7 Mayıs Cuma günü FSM Form Sağlık ve Medikal Ürünleri A.Ş. tarafından gerçekleştirildi....
Engelli raporu aynı zamanda askerliğe elverişsiz raporu olarak da kullanılabiliyor. 12 Kasım 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre, bu doğrultuda çölyak hastaları da askerlikten muaf tutuluyor.
Tabi otomatik muaf olmazsın askerlik tarihin gelince çölyak hastası olduğunu bildirirsin onlar gerekirse senden doktor raporu talep ederler muafiyet dosyana eklenir askerlikten düşersin.