Çöp kutusu masaüstünden nasıl kaldırılır?

siverz

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 5700x3d, 4060ti, ddr4 16GB 3200 Mhz 2x8 ram, 650W +80 Bronze PSU, Asus Prime A520M-K Anakart
Windows 11 kullanıyorum ve masaüstümde çöp kutusunu görmek istemiyorum. Herhangi bir Windows anahtarım yok. Çöp kutusunu Regedit veya o tarz bir yol ile kaldırmak istiyorum, nasıl yapabilirim?

Windows 10’da masaüstü simgelerini gösterme​

Masaüstü simgeleriniz gizlenmiş olabilir. Bunları görüntülemek için masaüstüne sağ tıklayın Görünüm’ü ve ardından Masaüstü öğelerini göster’i seçin. Masaüstünüze Bu Bilgisayar, Geri Dönüşüm Kutusu ve daha fazlası gibi simgeler eklemek için:
  1. 1
    Başlangıç Windows logo Start button düğmesini seçin ve ardından Ayarlar Gear-shaped Settings icon > Kişiselleştirme > Temalar seçeneğini belirleyin.
  2. 2
    Temalar > İlgili Ayarlar altından Masaüstü simge ayarları'nı seçin.
  3. 3
    Masaüstünüzde olmasını istediğiniz simgeleri seçin, ardından Uygula ve Tamam seçeneğini belirleyin.

Masaüstü simgeleri>çöp kutusu tikini kaldır.

Windows 10'da masaüstü simgelerini gösterme​

Masaüstü simgeleriniz gizlenmiş olabilir. Bunları görüntülemek için masaüstüne sağ tıklayın görünüm'ü ve ardından masaüstü öğelerini göster'i seçin. Masaüstünüze bu bilgisayar, geri dönüşüm kutusu ve daha fazlası gibi simgeler eklemek için:
  1. 1
    başlangıç Windows logo start button düğmesini seçin ve ardından ayarlar Gear-shaped settings icon > kişiselleştirme > temalar seçeneğini belirleyin.
  2. 2
    Temalar > ilgili ayarlar altından masaüstü simge ayarları'nı seçin.
  3. 3
    Masaüstünüzde olmasını istediğiniz simgeleri seçin, ardından uygula ve tamam seçeneğini belirleyin.

ChatGPT güzeldi koktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü simgeleri>çöp kutusu tikini kaldır.

Yok aslında öyle olmadı normal bildiğim yolla ilerliyordum. El alışkanlığı. Şuna tıklamışım, o da.
Windows sitesine yönlendirdi.

1736752966326.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum "Windows 11 kullanıyorum ve masaüstümde çöp kutusunu görmek istemiyorum." demişsin ve çözümü bu. Kayıt defteri yöneticisi ile çöp kutusu kaldırmayı denemek istemenin özel bir nedeni var mı? Eğer yok ise bilgisayarında sırasıyla Ayarlar içinde "Temalar" araması yapabilir, ardından "Masaüstü simge ayarları" seçeneğini seçtikten sonra "Çöp Kutusu" üstünde bulunan tiki kaldırabilir ve bu sayede bu simgeyi masaüstünde görmeyebilirsin.

Windows 11'de masaüstündeki Çöp Kutusu simgesini tamamen kaldırmak için Kayıt Defteri Düzenleyicisi (Regedit) aracılığıyla işlem yapabilirsiniz. Ancak, kayıt defteriyle çalışırken dikkatli olmalısınız, çünkü yanlış bir değişiklik sisteminizde sorunlara yol açabilir. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Kayıt Defteri Düzenleyicisini Açın

• Windows + R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın.
  • "regedit" yazıp Enter tuşuna basın.
  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi açıldığında UAC onayı isterse Evet deyin.

2. İlgili Kayıt Defteri Yoluna Gidin

Aşağıdaki yolu izleyin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace

3. Çöp Kutusunu Temsil Eden Anahtarı Bulun

• Bu konumda Çöp Kutusu için bir alt anahtar vardır. Bu genelde şu CLSID'ye sahiptir:

{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
  • Bu CLSID'yi bulun.

4. Anahtarı Silin

• {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} anahtarına sağ tıklayın ve Sil seçeneğini seçin.
  • Silme işlemini onaylayın.

5. Değişiklikleri Etkinleştirin

• Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın veya Windows Gezgini'ni yeniden başlatın:
    1. Görev Yöneticisi'ni açmak için Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basın.
    2. "Windows Gezgini" işlemini bulun.
    3. Sağ tıklayıp Yeniden Başlat seçeneğini seçin.

Chat GPT bu şekilde yaptırdı denemedim çalışıp çalışmadığını bilmiyorum.

Dostum "Windows 11 kullanıyorum ve masaüstümde çöp kutusunu görmek istemiyorum." demişsin ve çözümü bu. Kayıt defteri yöneticisi ile çöp kutusu kaldırmayı denemek istemenin özel bir nedeni var mı? Eğer yok ise bilgisayarında sırasıyla Ayarlar içinde "Temalar" araması yapabilir, ardından "Masaüstü simge ayarları" seçeneğini seçtikten sonra "Çöp Kutusu" üstünde bulunan tiki kaldırabilir ve bu sayede bu simgeyi masaüstünde görmeyebilirsin.
Anahtara para vermek istemediğim için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı