Çözemediğim fizik sorusu

3D Artist

Centipat
Makaleler
1

14-10 = 2a
4 = 2a
A yani ivmenin 2 olması gerekmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Grafik çizimi hatalı durgun halden başlıyor 32 olacak bende ivmeyi yanlış almışım.

Düzgün özet geçersem grafik çiziminde durgun halden başladığından Vbaşlangıç= 0 olacak. O yüzden 4 saniyede 0'dan Vsona çıkar. Eğim A'yı verir. V/4(saniye) = 2(a yani ivme). V yide bulunca alanı bulursan konumu bulursun 16 olur cevap.

Son düzenleme:
Tamam şimdi anladım çok teşekkürler.

Son düzenleme:
İlk attığım resim cevap anahtarı ama oradaki ivmeyi nasıl 4 bulmuş onu anlamadım ivmenin 2 olması gerekmiyor mu?
Cevap anahtarında 16.
Tamam bizde 16 dedik zaten niye 32 diye uzatıyorsun? ivme 2 olması lazım bende öyle söyledim. ivme 2 olursa durgun halden başladığından X=v.t yapma biraz daha basit düşün saniyede 2 artıcaksa 4 saniye hızı 8 artıcak, 0 dan başladığından hızı 8 olur. Grafikte üçgen olduğundan V.t/2 cevabı verir o da 8.4/2.

Hayır nasıl 16 olduğunu anladım fakat çözüm videosunda hız ve ivme tamamen farklı onu anlatmaya çalışıyorum.
Burada cevaptan çok nasıl çözüldüğü önemli.

Hayır nasıl 16 olduğunu anladım fakat çözüm videosunda hız ve ivme tamamen farklı onu anlatmaya çalışıyorum.
Hangi yayının hangi kitabı hangi test hangi soru bunları yazsana bir ya da direk çözüm linkini at bir bakayım bir de 11. mi 9. sınıf mı bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…