Çözemediğim siyah ekran sorunu

Daha fazla  
Aslında tam olarak siyah ekran sorunu değil, Destiny 2 oynarken önceleri bir anda input not Sport hatası vermeye basladı 4-5 kere belirsiz aralıklarla olunca format attım oyunu sıfırdan indirdim kurdum ama bu sefer de bazen simsiyah ekranda kalıyor, bazen ekranda eski çekmeyen televizyon kanalları gibi karınca karınca oluyor(1 kere oldu),bir kerede ekran turuncumsu oldu ve 3 kere bip bip ses geldi. Sonrasında ise son 1 haftadır sureklı olarak simsiyah ekranda kalıyor ve bu esnalarda hiçbir şekilde PC'ye müdahale edemiyorum ne Alt Tab ne alt+enter vs hiçbirine tepki vermiyor. Hata olduğunda oyunda atıyor(Discord'tan arkadaşlarımla konuşmaya devam edebiliyorum onlar söylüyor oyundan düştün diye) ama Discord kapanmıyor tek çare olarak Power düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapatıyorum. Dün yine siyah ekranda kaldıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda ekran simsiyah oldu monitor bekleme moduna geçti 30 sn ye sonra kendiliğinden açıldı ve Windows başlamıştı (bu ilk kez oldu)

Denediklerim;
-Eski ve en güncel ekran kartı driverımla denedim.(DDU kullanarak-güvenli modda silme gerçekleştirdim)
-HDMI kablo mu değiştim.
-Oyunu farklı ayarlarda(tam ekran tam ekran-pencere modu ve 75HZ-60Hz varyasyonlarını denedim.
-BIOS'um güncel olduğu halde tekrar güncelleme işlemi yaptım sorunsuz gerçekleşti.
-Bilgisayarı farklı çözünürlüğe alıp oyunuda o çözünürlükte oynamayı denedim.
-Güvenlik duvarını komple kapattım kapattım.
-FurMark ile bilgisayarı tam ekranda 5 saat bıraktım gittim ve geldiğimde her şey normaldi(sicaklıklar vs) GPU-Z'den sensör grafiklerini inceledim ve onlarda normaldi.
-Prime 95 ile 15dk kalık sicaklık testi yaptım ve 70 dereceyi geçmemişti ve kapanma vs olmadı.
-Windows10 RAM rest ile RAM'leri test ettim bir sorun bulamadı.
-Burnin test ile yaklaşık 1 saatlik test yaptım yine herhangi bir error bulamadı.
-hdtune/Sağlık bölümünde current pending sector 200_200_0_1 warning yazıyor ancak Slow modda hata tarama yaptığımda herhangi bir kırmızı nokta çıkmadı. Yine de bundan yapma ihtimalı var mıdır?

PC boşta veya veya LoL oynarken(çok oynamam gunde yarım saat 1 saat) hiç olmadı. Testlerde de bir şey çıkmadı ne yapacağımı şaşırdım bungie (oyunun resmi forumu) forumunda benim sorunumu yaşayan herhangi birilerini bulamadım(güncel) bu sorun bende yaklaşık 1 aydır var ve çözemiyorum. Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Aslında tam olarak siyah ekran sorunu değil....
R9 270 vardı bende aynı sorunu çekiyordum underclock yaptım birkaç ay kullanabildim sonrasında ekran kartının helvasını yedik, GPU arızalı veya ömrü dolmuş olabilir. Ekran kartınızın modelini de bırakırsanız buraya belki diğer arkadaşlar cevap verir.

R9 270 vardı bende aynı sorunu çekiyordum underclock yaptım birkaç ay kullanabildim sonrasında ekran kartının helvasını yedik, GPU arızalı veya ömrü dolmuş olabilir. Ekran kartınızın modelini de bırakırsanız buraya belki diğer arkadaşlar cevap verir.

ASUS STRIX GTX 970 (ben daha once bu dediğinizi yaptım denedim sonuç değişmedi - tam tersini yaptım yine sonuç değişmedi)
Akşam ekran kartını fırınlamayı deneyeceğim bakalım. Ama ben hala ekran kartından oldugunu dusunmuyorum saatlerde FurMark'la teste bıraktım ve hiçbir sorun olmadı

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı