Merhaba Arkadaşlar.
Bilgisayar donanımım şöyle.
ASUS P8H61-M LE R2.0 (LGA1155)
Intel Pentium G2020
DDR3 4096 MBayt G.Skill PC3-10700 (667 MHz) F3-10666CL9-4GBNT
Zotac GTX 760 Amp! Edition + İntel HD Graphics (Buna konu içerisinde değineceğim)
WDC WD3200AAJS-00M0A (Windows Kurulu)
SAMSUNG HD103SJ (Film-Müzik-Resim-Oyun Setup-Yedekler)
PIONEER DVD-RW DVR-219L
THERMALTAKE Smart Power SP-650PCBEU 650W 80+ Bronze
Corsair Obsidian 750D
Monitör : Philips 40Pfl6606H/12
Şimdi gelelim çözemediğim teknik sorun kısmına,
yukarıda görmüş olduğunuz parçalar birbirleri ile uyumlu ve gayet güzel çalışıyor,donanımsal olarak herhangi bir sorun yok.
Ancak çözemediğim sorun şu,ekran kartı yok iken görüntüyü işlemcinin ekran kartı olan İntel HD graphics,den VGA bağlantı yolu ile tv,ye aktarıyordum ve hiç bir sorun yoktu,fakat yeni aldığım Zotac GTX 760 Amp! Edition ekran kartını taktığımda ve görüntüyü DVI-A+VGA Dönüştürücü olarak tv,ye aktardığımda bilgisayarın açılışı çok çok geç oluyor ve asla Delete ile Bios menüye giremiyorum.
Aynı ekran kartı ile (GTX760) bu sefer bağlantıyı HDMI üzerinden bağlar isem o zaman herhangi bir sorun olmuyor.
Şimdi benim aklıma gelenler şunlar.
1-Ekran kartını aldığımda bilgisayara sıfırdan format atmadım,sadece Nvidia yazılımı yükledim ve açılışta gtx 760 değil hd graphics yazılımı devrede olduğu için ekrana görüntü gelmiyor olabilir ?
( ama HDMI,da böyle bir sorun yok ? )
2-Ekran kartından tv,ye aktarmada kullandığım DVI-A+VGA ikilisinden kaynaklanıyor olabilir ?
(Daha önce Zotac Gtx 470 Amp! Edition kullandım onda böyle bir sorun yoktu)
3-Şu an elimde 2 adet DVI konnektör var,biri DVI-A (Analog) bir diğeri ise DVI-I (Digital+Analog)
DVI-A ile bağlantı yaptığımda görüntü alabiliyorum ancak yukarıda belirttiğim gibi bu seferde BIOS menüye asla giremiyorum.
DVI-I ile bağlantı yaptığımda ise ekrana hiç görüntü gelmiyor.
Aklıma gelen ilk şey,Format atarak her şeyi sıfırdan kurmak çünkü belkide yazılımsal bir çakışma var ?
Sizce sorun ne olabilir,ne tavsiye edersiniz ?