Çözüldü ASUS FX705GM ekran HZ düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ufacik

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2019
Mesajlar
19
ASUS TUF Gaming FX705GM bilgisayarımda ekran 144 Hz'den 60 Hz'ye düşüyor. Ayarlardan yükseltiyorum fakat bilgisayarımı aç kapa yapınca tekrar düşüyor. Bu durum nasıl düzelir?
 
Çözüm
NVIDIA Denetim Masası>Çözünürlük değiştirme>Yenileme hızı. Buradan 144Hz'yi seçip uygula.
Ben hiç ayar yapmamıştım ama böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Amd radeon sürücüsü yükleyince zaten otomatik ayarlıyordu.
Nvidia çözünürlük ayarları ve tercihlerini ayarlayınca sorun yapmaması lazım. Ayarlardan yükseltiyorum derken hangi ayarları kast ettiğinizi de yazsaydınız iyi olurdu. Monitör mü, Nvidia sürücüsü mü, yoksa windowsun görüntü ayarlarından mı?
 
Görüntü ayarları kısmından ayarlıyorum fakat dediğim gibi aç kapa yapınca bilgisayarı 60 Hz'ye çekiyor her girdiğimde düzeltiyorum.
Ben hiç ayar yapmamıştım ama böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. AMD Radeon sürücüsü yükleyince zaten otomatik ayarlıyordu.
NVIDIA çözünürlük ayarları ve tercihlerini ayarlayınca sorun yapmaması lazım. Ayarlardan yükseltiyorum derken hangi ayarları kast ettiğinizi de yazsaydınız iyi olurdu. Monitör mü, NVIDIA sürücüsü mü, yoksa Windows'un görüntü ayarlarından mı?

Windows görüntü ayarlarından.
Ekran monitörünü Intel grafik kartı kullanıyor NVIDIA üzerinden bu ayarı bulamadım.
 
Nvidia'nın sürücüsü ile ayarlayın bir de öyle deneyin. Bilgisayar başlangıçta Nvidia sürücüsünü başlatmıyorsa, başlatması için ayarlayın (arama kısmına msconfig yazarak başlangıç ayarlamaya kısa yoldan ulaşırsınız).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı