( Çözüldü ) Asus K53SD Hackintosh IGPlatfomID ve Wireless Sorunu

Nusret Çakır

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller.

• Asus K53SD model dizüstü bilgisayarına UEFİ modunda OS X 10.9.4 kurulumunu gerçekleştirdim.
  • HWSensors uygulamasını (FakeSMC dahil) yükledim.
  • Ardından Clover EFİ'nin güncel sürümü olan R3202'yi yüklerken gerekli ayarlamaları eksiksiz bir şekilde yaptım.
  • Ardından Clover Configurator yükledim.
  • EFİ klasörlerini gereken şekilde ayarladım.
  • Ancak ekran kartını devreye sokmak için gerekli olan IGPlatformID konusunda takıldım.
  • Yani tam olarak linkteki rehberdeki 29.00 dakikadayım: ASUS VivoPC'ye Mac OS X ve Windows 8 Kurulum Rehberi - YouTube
  • İntel HD Graphics için IGPlatformID veritabanına baktım ve HD Graphics 3000 için "00301000" IGPlatformID'sini buldum. Her işlemci için ayrı bir IGPlatformID kullanılıyor sanırım. Acaba bunu kullanmalı mıyım? Bunu kullanmayacaksam kendi IGPlatformID'mi nasıl ve nereden bulabilirim?

Kurulum yaptıktan sonra internete bağlanamadım. Ve sistem raporunu çalışırdığımda Ethernet Kartları sekmesi altında "Bu bilgisayarda herhangi bir PCI Ethernet kartı takılı görünmüyor." yazısı ile karşılaştım.

Kullandığım ethernet kartının modelin bilmiyorum. Kablolu bağlanıyor mu diye kontrol de edemedim. Windows olsa bakabilirdim bir şekilde ama şu anda Mac kurulu olduğu için bakamıyorum. Bu normal midir? Yoksa ethernet kartı Mac ile uyumlu değil mi?
Yardım ederseniz sevinirim @Recep Baltaş .

Düzenleme : Ben beklemeyerek IGPlatformID'yi denedim ve kaydettim. Ancak Clover Configurator'a tekrar girdiğimde ayarlar kaybolmuştu. Rehberde programda bug olabileceğini söylemişsiniz ancak bayağı denedim ve düzelmedi. Onun yerine config.plist dosyasını masaüstüne atıp elimle yerine koymayı denedim. Yinede düzelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu kullan. Clover ile kullanacaksan, 0x301000 olarak kullan. Ayrıca şu kodu da dene: 00010000 Clover için ise 0x00010000 şeklinde düzenle.
Ethernet için DPCI Maneger indir: Download DPCIManager from SourceForge.net
Buradan 'PCI List' menüsünden Ethernet sürücü modelini öğrenebilirsin.

@montezuma Clover'ı açıp işlemleri uyguladıktan sonra hiçbir şekilde kaydetmedi. Önceliğim bu sorun oldu yani.

Ethernet modelini de öğrendim. Cevabın için teşekkürler.

Clover Configrator indir. Config.Plist dosyanı bu uygulama ile aç. Graphics Menüsünde, ig-platform-id yazan yere, kodunu gir ve kaydet. Aşağıda örnek bir resim hazırladım:

Bende oradan yapıyorum zaten ama program kaydetmiyor. Çıkıp girdiğimde boş oluyor orası.

Bu EFI klasörü USB'deki değil değil mi? Harddiskin içindeki EFI klasörüne bunu uygulamalıyım değil mi?

Peki deneyeceğim şu an tekrar Windows kurdum. Son sürüm olan 10.10'u indiriyorum. Onda deneyip buraya tekrar yazarım.

Dediğiniz gibi yaptım. Şu an 10.10 Yosemite'den yazıyorum. Yardım için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…