Çözüldü Laptop Windows kurulumunda SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

orbion

Decapat
Katılım
18 Mart 2019
Mesajlar
40
Çözümler
2
1803 sürümünü kullanırkan bir sorundan dolayı format atıp 1809 sürümününe geçmiştim ve oyunlarda performans kayıpları yaşadım, daha sonra temiz 1803 sürümünü kurup windows 10'da yapılması gereken birkaç ayarı yapıp daha iyi sonuçlar aldım tavsiye ederim. Yapman gereken ayarlara buradan ulaşabilirsin.
Öncelikle yantınız için teşekkür ederim.
Aynen bu ayarları da yaptım malesef FPS'de değişen bir durum olmadı tam tersine daha cok düşüş yaşamaya başladım.

Orjinal recoverysi vardı yanlışlıkla sildim format atmak zorunda kaldım 18.. sürümlerde yüksek performans seçeneği direk olmadığı için 1703 sürümünü ve düşük sürümlerini kurmayı denedim Rufus'tan GPT UEFI Boot yaptım bu sefer de format ekranında HDD'yi gördü SSD'yi görmedi. Mecburiyetten 1809'u kurdum 18.. li sürümler SSD'yi gördü.
Benim asıl sorunum 17.. li sürümleri kurarken SSD'yi görmüyor bunun için bir çözüm öneriniz var mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Makina marka ve modeli ve aynı şekilde SSD marka modeli nedir?
SSD en baştan beri vardı değil mi?
Hocam formatla uğrasıyodum.
Konuyu çözdüm.
Normal Home sürümünün (1809) indirdim sorunsuz istediğim şekilde kurulumu gerçekleştirdim.
Konu amacına ulaşmıştır ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendi bilgisayarınız olsa bu kadar uğraşırdınız. Tekrar teşekkür ediyorum...
i7 7700 HQ İşlemcili, GTX 1050 Ti 4GB ekran kartlı gaming bir laptop kullanmaktayım.
Oirjinal Recovery silindi.
Windows 10 (1703 ve altı) sürüm kurmak istiyorum.
Rufus ile GPT UEFI şeklinde boot ediyorum.
Her şey güzel format ekranına gelince (bu sürüm ve altında) SSD'yi görmeyip HDD'yi görüyor.
BIOS SSD'yi görüyor ve başlangıç olarak Intel RST Premium şeçili.
Recovery ayarları böyleydi.
Ben de böyle temiz kurulum yapmaya çalışıyorum, biliyorsunuz AHCI seçili olduğunda SSD verimli olmuyor.
Bu ayarı AHCI yaptığımda tüm sürümler SSD'yi görüyor. (BIOS güncel)
BIOS'da SSD seçili olunca Windows 10'un 18XX'li sürümlerini yüklemek istediğimde SSD'yi görüyor (Şu an 1809 kullanıyorum).
1709'dan 1809'a kadar olan sürümlerde doğrudan YÜKSEK PERFORMANS seçeneğini seçemiyorum ve rahat oynatması gereken oyunlarda FPS sorunları yaşıyorum. (Ayrıca ekran kartı verimli çalışmıyor)
Ekran kartı da güncel, her şey güncel.
Bu yüzden 1703 sürümünü kurmak istediğimde SSD sorunu yaşıyorum. Bilgisayardan soğuma derecesine geldim.
Bunun sorunu nedir, yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aklıma BIOS güncelleme ve SSD'ye Firmware güncellemesi yapmak geliyor, eğer güncel durumdalar ise 1803 sürümünü kullanmayı deneyin derim. Bu arada indirdiğin kalıpları(1703 ve düşük sürümleri) microsoftun kendi serverlerinden mi indirdin?
 
Hocam aklıma BIOS güncelleme ve SSD'ye Firmware güncellemesi yapmak geliyor, eğer güncel durumdalar ise 1803 sürümünü kullanmayı deneyin derim. Bu arada indirdiğin kalıpları(1703 ve düşük sürümleri) microsoftun kendi serverlerinden mi indirdin?
Evet kendi serverlerinden indirdim.
BİOS güncel başlangıçta SSD seçili olunca 17..ve altını görmüyor .
AHCI ya aldığımda tüm sürümler SSD yi görüyor bu seferde PC yavaş çalışıyor.
SSD başlangıcında 18.. li sürümleri ne hikmetse görüyor.
Yani Windows 10 un denemediğim sürüm kalmadı :D
Firmware dediğiniz normal Driver ise o da bazı sürümlerde yoktu kendim setup ile kurdum öyle gördü.
Benim aklıma 17.. Sürümlerin için de SSD nin driverı mı yok acaba diye soru geliyor bu seferde eski sürüm değil Driverı neden olmasın diyorum KISIR DÖNGÜDEYİM hocam.:D
 
Firmware dediğim SSD'ye yapılan bir güncelleme BIOS güncellemesi gibi düşün. :) Hocam BIOS ayarlarını varsayılana çekip denedin mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptım hocam şu kadarını söyleyim 15 gün boyunca gece gündüz denemediğim yol kalmadı.
SSD Firmware güncellemeden hiç haberim yoktu Model vs. bilmek gerekiyor mu ben modelini falan bulamadım.
Birde onu deneyim.
 
Gerekiyor, modeline göre resmi sitesinden yayınlanan bir güncelleme var ise o güncellemeyi indirip deneyin bakalım hocam. BIOS'ta ssd ile ilgili görünen bilgileri nette aratıp gerekli bilgilere ulaşırsın ya da aida64 ile sistem özelliklerine bakarak öğrenebilirsin, dilerim çözüme kavuşursun.
 
Çok teşekkür ederim tahminime göre ondan kaynaklı olabilir hocam. İnşallah öyledir şimdi araştırmaya başladım.
Hocam seni yakalamışken şunuda sorayım.
Başını çok ağrıttım kusuruma bakma.
Recoverysinde driverler EKLE KALDIR da görünmüyordu.
Bunları Setup şeklinde indirip kurmak sağlıklımıdır, ben öyle yaptım sonuç mağlum.
Farklı daha sağlıklı çalışacağı bir yöntem varsa öyle yapayım.
Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sürücüleri ne olursa olsun kendi sitesinden indirip kurman en sağlıklısı hatta olması gereken. Uyuşmazlığın benim tahminimce 2 sebebi var, ya SSD eski sürümlerle problem yaşıyor, ya da eski sürümler bazı SSD modelleri ile teknik bir sorun yaşıyor. :D Şunu denedin mi, 1709 sürümünü hard diske kurup masa üstüne geldiğinde SSD görünüyor muydu?
 
Çok teşekkür ederim tahminime göre ondan kaynaklı olabilir hocam . İnşallah öyledir şimdi araştırmaya başladım.
Hocam seni yakalamışken şunuda sorayım.
Başını çok ağrıttım kusuruma bakma.
Recoverysinde driverler EKLE KALDIR da görünmüyordu.
Bunları Setup şeklinde indirip kurmak sağlıklımıdır, ben öyle yaptım sonuç mağlum.
Farklı daha sağlıklı çalışacağı bir yöntem varsa öyle yapayım.
Teşekkür ederim.

Baya bir uğraşmışsınız...

Açıkçası bir süre önce ben de benzeri problemler yaşadım. Windows 10'da bilgisayarımın olmaması gerektiği kadar yavaş çalıştığını fark ettim.

Akabinde farklı sürümleri test ettim ama eski Windows 10 sürümleriyle işimi bir süre halletsem de bir süre sonra kapattığım güncellemeler karşıma çıkınca sinir olup Windows 7 kurdum...

O günden beri de kurduğum Windows 7 sistemi kullanıyorum...

Windows 10'u epey beğenerek kullanmama rağmen ki bunu çoğu kişi geçmekten imtina ederken yapmama rağmen cidden saçmalıkları beni bunalttı. Gelen güncellemeler sonucunda resmen CPU kullanımını felç eden bir sistem bana ne sunarsa sunsun kararlı haline ulaşana dek kullanmama kararı aldım ve mutluyum.

Windows 10'un eski sürümlerini deneyip, güncellemeleri kapatarak yapmanız sorununuzu çözecektir ama önerimi sorarsanız, bilgisayarınızın Windows 7 için sürücü desteği olup olmadığını tek tek kontrol edip, Windows 7 için destek varsa ona geçmeniz...

Eski sistem, hala kullanılıyor mu, şöyle, böyle diyecekler olacaktır bana ama Windows 10'un her makinede stabil olmaması durumu da elde olan bir şey değil. Daha geçen gün Blizzard'ın World of Warcraft oyunu için Windows 7'de DirectX 12 konusuna Microsoft'u ikna etmesine epey sevindim...

İşin aslı şu, oyunlar için ve stabil bir kullanım için maalesef bazı cihazlarda Windows 10'un sıkıntılı yapısı sonrası mecbur kalınıyor. Bir ara internet kafe durumları için parça satın alacakken, kasa toplarken nereye sorsam 8.nesil işlemcileri almamak gerektiğinin üstüne bastılar... Windows 10 henüz tüm oyunlar için ve hız için gerekeni veremiyor.

Neyse, konuya dönecek olursak: Eğer, doğru bir kurulum yapmanıza, sürücüleri düzgünce kurmanıza rağmen sisteminiz bariz bir biçimde sanki yük binmiş gibi çalışıyorsa sebebi işletim sistemi olabilir, ki muhtemelen de öyledir, başıma geldiği için de ya düşük bir Windows 10 ya da Windows 7 önerimdir.

SSD konusunda ise eğer anlıyorsanız, fiziksel olarak HDD'nin bağlantısını kesip, SSD'ye sistemi kurduktan sonra bilgisayarı kapatıp HDD'yi bağlarsanız, akabinde BOOT ayarlarını da SSD öncelikli başlatırsanız sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Ne yazık ki çoğu laptopta BIOS ayarları inanılmaz sınırlı... Masaüstü bilgisayarlarda herhangi bir depolama birimini BIOS'tan kapatıp, sistem kurarken tek disk görmesini ya da görmeyen olursa düzeltmesini sağlamak kolayken, laptoplarda hemen hemen hiçbir ayarı bize bırakmayan şirketler sayesinde bunu ancak fiziksel yollarla çözmek mümkün oluyor...

Ayrıca peşinen söyleyeyim, formatın ardından, sonradan taktığınız HDD'yi, işletim sistemi çıkarılabilir bir donanım olarak yani bir nevi USB bellek şeklinde görürse, yanlış bir şey diye üzerine hemen düşmeyin. HDD'nin içeriğini görebiliyorsanız sorun yoktur. O durumu da -eğer olursa- çözmek için Chipset sürücüsünü kurmanız yeterli olacaktır.

Bir de uzun oldu biliyorum ama o kadar uğraşan bir insanın bunalmışlığını düşünerek detayıyla ve her ihtimaliyle yazıyorum...

Windows 7'ye geçecekseniz, muhakkak tüm donanımlarınızın sürücülerini mümkünse kendi sitesinden, değilse donanım kimliği ile bu siteden Windows 7 için indirin, bir USB belleğe alın ki Windows 7 kurulumu sonrasında uğraşmayın.

Bunun yerine sadece internet için olan sürücüyü alabilir ve Windows'un güncellemeler kısmından da işinizi görebilirsiniz ama iyi bir internet olmadığında sorun olabiliyor, bir de Windows 7'de de Windows 10'da da ekran kartını güncel indirmiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı