(Çözüldü) Mac 10.9.4 1080P ekran sorunu

zaten 8800 GT'yi taktığımda sistemi 10.9.5 yükledim. Yani şu an 10.9.5 ama 10.10'da böyle bir sorun 0lmaz diyosanız bu akşam da 0nu deneyebilirim.

Bu gün 10.10'u yükledim. Nvidia sitesinden yada internetten bulduğum tüm driverleri denedim. Maalesef s0nuç aynı. Sizce ben neden ekran kartı driverini kuramıy0rum?

@xenon.max Nvidia WebDriver yüklemek için; Bootloder olarak Clover kullanıyorsanız, Clover configuratoru açın, SMBIOS ayarlarından Mac modelinizi Mac Pro 3.1-4.1 veya 5.1 olarak seçip plist dosyasına kayıt edin. Sistemi yeniden başlatın. WebDriver yüklemeyip sistemi tekrar yeniden başlatın. Clover/Boot Args kısmına nvda_drv=1 nv_disable=1 ekleyip boot edin. Nvidia WebDriver için Mac Pro 3.1 4.1 ve 5.1 olarak seçmeniz şart yükledikten sonr plist dosyanızı eski haline getirsiniz.

@parrhesia D0stum ç0k sağ0lasın. Dediklerini uyguladım ve driveri yükleyebildim. Ama ekran çözünürlüğü sadece 1280x1024 seçeneği var birde bu k0nuda yardımcı 0labilirsen sana minnettar kalacağım. bu çözünürlüğü nasıl değiştirebiliriz yani 1920x1080 nasıl ayaralayabiliriz. Şimdiden Teşekkürler.

Çok Sağol dostum problem çözülmüştür. Tamamen sıkıntısız bir mac kullanıyorum. Dediğin gibi yaptım. Zaten HDMI ile bağlıydı mönitöre. Fakat tekrar olmadı. Plist dosyasını Clover configurator ile açıp Grapichs bölümünde load vbios ve patch vbios u açık konuma getirdim ve sistem 1920x1080 çözünürlükte açıldı. Tamamen tesadüf oldu ama neticede oldu.
Bilgilerin için tekrardan çok teşekkürler..

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı