Çözüldü Mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda Kozan

Hectopat
Daha fazla  
Bundan yaklaşık 2 ay önce forumda yine bu problemle alakalı konu açmıştım. Herhangi bir bilgi için o konuya da buradan gidebilirsiniz. Bu açtığım konuda çözüm olarak ya SSD ya da belleklerde sorun olabileceği öne sunulmuştu fakat şu anda ikisini de değiştirip test etmiş bulunmaktayım ikisi ile de alakalı herhangi bir problem yok. İkisini de değiştirdiğimde aynı mavi ekranı ve aynı hataları alıyorum.

Sorun şu; Windows açılma ekranı gelmeyip mavi ekran alıyorum ve kendini yeniden başlatıyor. Bazen de bu sorun yine Windows açılma ekranı gelmeyip, bilgisayarın kendini kapatmasıyla oluşuyor. Sonradan bilgisayarı tekrar açtığımda minidump dosyasında bir hata dökümü olmuş oluyor.

Sorun beni fazla engellemiyor çünkü sadece bilgisayarı açarken oluyor kullanım anında herhangi bir mavi ekranla karşılaşmadım fakat bilgisayar yeni sayılır herhangi bir donanımda arıza olmasından şüphelendiğim için bu konuyu açmak istedim. Lütfen herhangi istediğiniz bir bilgiyi belirtin en kısa sürede cevaplarım.

Minidump dosyası

Çözüm
1) BIOS güncelleyin. Güncel BIOS dosyanızı aşağıdan indirin ve güncelleyin.

2) Memtest86 testi uygulayın. Rehber aşağıda mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3) Samsung Magician kaldırın.

4) Malwarebytes kaldırın.

5) Corsair yazılımlarını kaldırın.

6) Wi-Fi cihazlarınızın sürücüsünü güncelleyin ve Wi-Fi cihazınızı farklı bir USB portuna takın.

7) Aşağıdaki rehberi okuyun ve sonucun ekran alıntısını paylaşın.

8) cFos Speed kaldırın.

9) MSI Afterburner kaldırın.

10) AMD Ryzen Master kaldırın.

11) RGB yazılımını kaldırın. Patriot ile alakalı bir yazılım varsa onu da kaldırın.

12) CPU-Z kaldırın.

13) Vanguard kaldırın.

14) Samsung telefonunuzu bilgisayara bağlamayın. Ayrıca telefondan internet paylaşımı yapmayın.

15) Klavye ve mouse harici tüm cihazlarınızın USB bağlantısını kesin.
1) BIOS güncelleyin. Güncel BIOS dosyanızı aşağıdan indirin ve güncelleyin.

2) Memtest86 testi uygulayın. Rehber aşağıda mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3) Samsung Magician kaldırın.

4) Malwarebytes kaldırın.

5) Corsair yazılımlarını kaldırın.

6) Wi-Fi cihazlarınızın sürücüsünü güncelleyin ve Wi-Fi cihazınızı farklı bir USB portuna takın.

7) Aşağıdaki rehberi okuyun ve sonucun ekran alıntısını paylaşın.

8) cFos Speed kaldırın.

9) MSI Afterburner kaldırın.

10) AMD Ryzen Master kaldırın.

11) RGB yazılımını kaldırın. Patriot ile alakalı bir yazılım varsa onu da kaldırın.

12) CPU-Z kaldırın.

13) Vanguard kaldırın.

14) Samsung telefonunuzu bilgisayara bağlamayın. Ayrıca telefondan internet paylaşımı yapmayın.

15) Klavye ve mouse harici tüm cihazlarınızın USB bağlantısını kesin.

Son düzenleme:
Çözüm
Dediklerini uyguladım. Yazılımları kaldırdım , "sfc /scannow" komutunu bir çok kez uygulamıştım zaten sonucu da yükledim. Ayrıca Memtest86 sonucunu da yapmıştım bellekler temizdi onun da sonucunu önceki konuda paylaşmıştım.(Linki yukarıdaydı.) Zaten direkt olarak başka ram takarak denedim yine sonuç değişmedi konuda belirttiğim gibi. Onla ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum.

Bir de ek olarak BIOS sürümü şuan paylaştığınız linkteki sürüm ile aynı. Yeni bir beta sürüm gelmiş ona geçmem ne kadar doğru olur bilemedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 49
BIOS sürümünüz eski gözüküyordu. Sanırsam baktığım döküm dosyası siz BIOS'u güncellemeden önceydi. Neyse ama size tavsiyem XMP kapatın ve Memtest86 testinin en güncel sürümünü indirip test yapın. Tüm döküm dosyalarınızı tek tek inceledim ve bu sonuca vardım. Dediklerimin hepsini yaparsanız muhtemelen sorun çözülecektir. Sorun çözülürse geri dönüş yapmayı unutmayın. Bu arada tekrar testi yapın ve yaparken XMP kapalı olmasına dikkat edin. Test bitince test sonucunu paylaşın. Son olarak Windows Update ile bilgisayarınızı güncellemeyi unutmayın. Son olarak Beta BIOS kullanmayın sakın.

Evet, muhtemelen eski bir döküm dosyasına bakmışsınızdır. Çünkü orda 2-3 ayın döküm dosyası var. 😀Bilgisayarı güncel tutuyorum. XMP kapalı bir şekilde tekrar bir test yapıp sonucunu paylaşacağım teşekkürler.
XMP kapalı halde testi tekrar uyguladım. Test sonucunda bir değişiklik gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• 20201117_042405.jpg
    20201117_042405.jpg
    188,7 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Sorun çözüldü mü? Sorun çözülmezse buna ek olarak BIOS'u sıfırlamayı deneyebilirsiniz. BIOS sıfırlanınca XMP gibi profiller kapalı olacağından dolayı daha sorun oluşacağını sanmam. Dediğim her şeyi yaptıysanız sorun çözüldü mü? Çözülmezse sadece yeni dosyalarınızı paylaşırsınız.

Şimdilik sorun gözükmüyor ama emin olmak için 2-3 gün istiyorum sizden. Çünkü sorunun çözüldüğünü düşündükten 2 veya 3 gün sonra tekrar aynı hatayı alıyordum. 3 günü rahat geçirebilirsem sorun çözüldü diyebilirim.

Şimdilik sorun gözükmüyor ama emin olmak için 2-3 gün istiyorum sizden. Çünkü sorunun çözüldüğünü düşündükten 2 veya 3 gün sonra tekrar aynı hatayı alıyordum. 3 günü rahat geçirebilirsem sorun çözüldü diyebilirim.
Peki .Yeter ki sorun çözülünce geri dönüş yapıp yanına bir de beni etiketlemeyi unutmayın. İyi günler dilerim.

Sorun sanırım çözüldü. Bilgisayarı 3 gündür aktif bir şekilde kullandım ve bilgisayarı açarken herhangi bir mavi ekranla karşılaşmadım. Yardımınız için çok teşekkür ederim @Enes3078

Sizce hangi çözüm yöntemi işe yaramıştır? Bana XMP'yi kapalı tutmam işe yarıyor gibi geldi. Sanırım BIOS'un XMP için verdiği oto voltaj (1.35V)yeterli gelmediği için mi kapanıyor bilmiyorum.
Eğer bundan dolayı ise sizce RAM'i nasıl kullanmalıyım? Şu an 2133Mhz değerinde. XMP değeri 3200Mhz. Voltaj mı vermeliyim yoksa Frekansı daha düşük bir değerde mi kullanmalıyım?

Bunu siz denemelisiniz. Sorun çözüldü demişsiniz o zaman konuyu raporluyorum çözüldü olarak. RAM'leri doğru ayarda kullandığınız sürece emin olun hiçbir hata yaşamazsınız. Yaşarsanız yeni bir konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı