[Çözülüdü] Mojave DSDT Yaması Sonrası Touchpad Sorunu

artful_racoon

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, Mojave 10.14.6'yı sistemimde sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım. Düne kadar touchpadimde bütün gesturelar ile kullanabiliyordum, ancak DSDT ve SSDT yamalarından sonra touchpad'im çalışmayaya başladı. VoodooI2C kextlerini kurduktan sonra touchpadimi yeniden tanıtmayı başarabildim ancak aşırı basit bir şekilde, hiçbir gesture çalışmadan ve scroll bile yapamaz hale geldi. Yamalanmış DSDT ve SSDT dosyalarım, ve bu da config.plist, tonymacx86'daki rehberde RehabMan'in önerdiği yamaları yaptım DSDT'de, SSDT-5'DE _INI'DE _OFF'u bağladım, SSDT-7'de oynanmış bir yer yok ancak GPU _OFF bağlı olduğu için koydum, yama nedenim Optimus GPU'mu tamamen kapatmaktı ve başarılı oldu, ancak onu yapayım derken touchpad'i sıkıntı çıkardı.
Sistem: Dell Inspiron 15 3542
İşlemci: Intel I5-4210U - Intel HD 4400 Graphics
Ekran Kartı: NVIDIA GT820M Optimus
WiFi/Bluetooth: Atheros 9565
2 farklı diskte Windows 10 ve macOS kurulu kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Fix _WAK Arg0 v2"
  • "HPET Fix"
  • "SMBUS Fix"
  • "IRQ Fix"
  • "RTC Fix"
  • "OS Check Fix"
  • "Fix Mutex with non-zero SyncLevel"
  • Brightness Fix
  • USB 6 ve 7 series patchleri
  • fix ParseOP ZERO (aggressive)
  • Fix _WAK Arg0 v2"
  • "HPET Fix"
  • "SMBUS Fix"
  • "IRQ Fix"
  • "RTC Fix"
  • "OS Check Fix"
  • "Fix Mutex with non-zero SyncLevel"
  • Brightness Fix
  • USB 6 ve 7 series patchleri
  • fix ParseOP ZERO (aggressive)
Yanlış hatırlamıyorsam sadece bunlardı, ayrı olarak SSDT'de _INI'ye _OFF metodunu çağırdım ve gerekli düzenlemeyi DDST'de de yaptım. İşin ilginci ben VoodooI2C'yi kurmadan önce sanırsam VoodooPS2 ile çalışıyormuş touchpad. Onu ne bozdu emin değilim ama.
Şimdi yeniden App Store'dan Mojave indirerek sıfırdan vanilla kurulum yaptım. Sadece gerekli kextleri kurdum ve bu sefer patchlerin hiçbirini yapmadım. Sadece SSDT-5'te SSDT-7'ye _OFF komutunu aktararak Optimus GPU'yu kapattım. Şu anda her şey stabil bir şekilde çalışıyor, ancak hangi patchin sıkıntı yarattığını hala bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…