Bilgisayarım Dell Inspiron hocam.
BIOS Options'a del tuşundan değil F2 tuşundan giriyor.
BIOS Options'a giriyorum.Ama "Standart CMOS Features" nerde hiçbir fikrim yok. Tüm kısımlarda geziniyorum ama bulamıyorum.
Ne yapmalıyım?Şimdiden teşekkürler.
geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım bu sorunu yaşadığını söyleyip yardım istedi. Gittik baktık, Windows 7 kurulu bilgisayarı çökmüş. PC yeni ve disket sürücüsü söz konusu değil.
Sorun bir şekilde SSD içindeki bootloader bozulmuş. Dosyalar diskte ama sistem açılmıyor. Çözüm?
Yüzlerce bootloader onarma seçeneğini denedikten sonra şunu anladım: Windows dünyanın en berbat onarım araçlarına sahip işletim sistemi.
Neyse, arkadaşımın tek çaresi olduğumdan dolayı ve bilgisayarında kurtarılmayı bekleyen yüzlerce mühendislik dosyası olduğundan dolayı bir çözüm üretmem gerekiyordu. Hemen düşündüm. Linux bu iş için biçilmiş kaftan idi zira Live Boot özelliği sayesinde kurmadan çalışabiliyordu. Yanımda da Backbox Linux vardı. Şimdi cut the bullshit diyelim ve çözüme geçelim:
Buradan Backbox Linux indirin: Downloads | BackBox Linux (Torrent yerine ISO seçip 64 Bit olanı indirebilirsiniz)
Aynı sorun bendede var. Backbox linux kullanmadım ama geçen gün windows 8.1 kurmayı denedim dil seçtiğimiz yere gelmeden önce takılıyor. Backbox Linux Kullandıktan Sonra Format Atarken Sorun Çıkarmı ?
Recep abi ben flash belleğe Backbox'u yazdım ve flash bellekten boot ettim sorunsuz çalıştı ama HDD'ye nerden ulaşabilirim bilmiyorum. Yardım edersen sevinirim ...
Backbox menülerinde ev simngesi olan bir uygulama olamlı. Oraya girdiğinde sda1, sda2, sdb1, sdb2 gibi girdikler yer alır. Bunlar bilgisayardaki depolama birimleridir.
Backbox menülerinde ev simngesi olan bir uygulama olamlı. Oraya girdiğinde sda1, sda2, sdb1, sdb2 gibi girdikler yer alır. Bunlar bilgisayardaki depolama birimleridir.
İşetim sistemi ne kurdunuz ? 8.1 64 Bit UEFI kurunuz.
Şimdide böyle bir sıkıntımız var. Burda dediklerinin hiç biri yok. Umarım iyi nir şiey söylersin ...
Windows 8.1 ekranı geldi ama Windows'u yüklüyeceğimiz bölümü seçerken daha önceden bölünen bölümler artık görünmüyor. Sadece 1 sürücü var onu bölmeye çalışırken Yeni Bir Bölüm Oluşturulamadı diye hata veriyor. Direkt İleri Bastığımda Windows Bu Sürücüye Yüklenemez Diyor.
Keşke hemen cevap gelse de bilgisayarlarımızı tamir etsek.
Şu an sorunlarım pc saati aklında tutmuyor bios ekranındayken security bölümünde donuyor uzun bir süre sonra çalışmaya devam ediyor bi de üstte yazdığım sorun var.
Bilgisayarın anakartı dell bios güncellemeyi denedim fakat bataryanın takılı olması gerekiyor ve benim bataryam bozuk ... Elimde Hiren's Boot Cd Var Ordan Bad Sector Testi Yapmayı Denedim Fakat Hiç Bi Zaman Bitmedi.
Bir de hdd de şifre vardı eski bad sector testleri çok yavaştı parolayı kaldırdım hızlandı ama 1 gün sonra yeniden hdd şifresi kendi kendine geri geldi bios pilindede sıkıntı var